CHP'den Tören Programına Tepki

CHP'den Tören Programına Tepki

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak 10 Kasım tören programının akışına tepki gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. Yıl dönümünde Anıtpark Atatürk Anıtı’nda anma töreni düzenlendi.


Anma töreninde Samsun Valisi Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’in Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çaldı ve herkes saygı duruşunda bulundu.


Daha sonra ise Samsun Valisi Osman Kaymak’ın Anıt Şeref Defterini imzalaması ile Anıtpark Atatürk Anıtı’ndaki tören sona erdi.
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak ise bu duruma tepki göstererek diğer sivil toplum kuruluşlarının ve partilerinde çelenk sunumunun beklenmesi gerektiğini söyledi.


Kundak; “Bu tören alanına gelen birçok insan var. Sadece 3 tane protokol çelenginin sunumunun ardından töreni bitirmek buradaki insanlara saygısızlıktır. Burada sivil toplum örgütlerinin siyasi partilerin çelenk sunmasını protokol beklemeyebilir. Ama buradaki tören pozisyonunun sonlandırılması doğru değil. Tamamen bu işi değersizleştirmek için yapılan bir uygulama” dedi.