KAPAT

Kırşehir'de Ramazan hareketliliği: Hurma tezgahlardaki yerini aldı

KIRŞEHİR Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Kırşehir'de hurmalar aktar ve market tezgahlarında yerini aldı Esnaf, Ramazan öncesi hurma satışlarında gözle görülür artış yaşandığını belirtti


Tarihi Uzun Çarşı'da esnaflık yapan Ünsal Gümüş, Ramazan ayına özel hurma çeşitlerini temin ettiklerini söyledi. Ramazan hazırlıklarının başladığını ifade eden Gümüş, vatandaşların özellikle hurmaya yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Hurmaları tezgahlarda görür görmez almaya geldiğini belirten Haydar Sefa isimli vatandaş ise 'Ramazan ayımızın vazgeçilmezi hurma. Tezgahlarda yerini alır almaz ben de almaya geldim' dedi.
İşletmeci Osman Kımçak da, şehirde en çok tercih edilen hurma çeşitlerinin Medine hurması ve Kudüs hurması olduğunu kaydetti. Kımçak, 'Hurma satışlarında talep çok. Özellikle Medine ve Kudüs hurması tercih ediliyor' diye konuştu.
Ramazan öncesi alışveriş hareketliliğinin önümüzdeki günlerde artması bekleniyor.
Kastamonu'da Şubat ayında ihracat 26 milyon 682 bin dolar oldu
SGK bilgisayar sistemindeki arıza sebebiyle borçların son ödeme tarihini uzattı
Merkezefendi'de kadınların el emeği büyük markalara uzanan bir değere dönüştü