KAPAT

City Mall ruhsat sorunundan dolayı -1 katını kapattı mı

City Mall ruhsat sorunundan dolayı -1 katını kapattığını duyurmuştu Ama ticari faaliyet devam ediyor

Samsun'un gündeminden düşmeyen City Mall AVM'de, ruhsat sorunları nedeniyle  gündemde olan eksi 1. katla ilgili çelişkili iddialar ortaya çıktı. Samsun 3. İdare Mahkemesi'nden alınan'yürütmeyi durdurma' kararıyla mühürlenmekten kurtulan AVM'de, eksi 1. katınsözde kapatıldığı ancak ticari faaliyetin devam ettiği öne sürülüyor.

ÇELİK: "KAPATTIK, RUHSAT BAŞVURUSU YAPTIK"

AVM'nin sahibi iş insanı Vahap Çelik, daha önce yaptığı açıklamalarda, belediyenin taleplerine uyarak eksi 1. katta yer alan 5 bin metrekarelik depo ve bin metrekarelik ticari alanın tamamen faaliyete kapatıldığını söylemişti. Çelik,"Şu anda eksi 1 tamamen kapatıldı ve ruhsat müracaatımız yapıldı" diyerek yasal sürece uyum sağlandığını iddia etmişti.

GÖRÜNTÜLER İDDİALARI GÜÇLENDİRİYOR 

Ancak sahadan gelen bilgiler, Çelik'in bu beyanlarının aksini işaret ediyor. Eksi 1. katın tamamen kapalı olduğu yönündeki açıklamalara rağmen, katta bulunan bir giyim firmasının faaliyetlerini sürdürdüğü iddia edildi. Mağazanın, katın girişine çekilen panellerin arkasında satış yapmaya devam ettiği öne sürüldü.

"RUHSAT SORUNU" DEĞİL, "TADİLAT" MASKESİ Mİ?

Eksi 1. kata inen yürüyen merdivenlerin başına konulan uyarı levhaları ise şüpheleri daha da artırdı. Levhada, katın ruhsat sorunu ya da mahkeme kararıyla kapalı olduğuna dair açık bir ifade yer almıyor; aksine, girişin"Tadilat" gerekçesiyle kapatıldığı belirtiliyor.

Bu "Tadilat" ifadesi, AVM yönetiminin Danıştay kararına rağmen zaman kazanmaya çalıştığı ve bu bahane ile süreci geçiştirip eksi 1. katı yeniden ticari faaliyete açma hazırlığı yaptığı şeklinde yorumlanıyor.

Kamuoyunda şu iddia konuşuluyor:Vahap Çelik, mahkeme ve belediye kararlarını hiçe sayarak eksi 1. katı bildiği usulle çalıştırmaya devam mı edecek?

city mall avm atakum samsun vahap çelik
Samsun'da 10 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi
Büfeden 15 bin liralık kazı-kazan hırsızlığı
Başkan Sandıkçı: 'Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti muhakkak kurulacak'