Arb. Av. Harun UYANIKOĞLU

Sizinle Mahmut Semizoğlu’nun Dükkanında Mı Tanışmıştık?

Arb. Av. Harun UYANIKOĞLU

Ferhan Şensoy ile Sadi Celil Cengiz ‘in  ‘’İki Çarşambalı’’  komedisini izleyenler bu diyalogu hatırlar.

Biz Sizinle Çarşamba’da Uzun Çarşı’da Mahmut Semizoğlu’nun dükkanında tanışmıştık Ya? Diyor Sadi Celil, Ferhan Şensoy’a,   

 ‘’Çarşambalıların Mahmut Semizoğlu Abisi ‘ Uzun Çarşı daki beyaz eşya dükkanında bir çok hemşerisini tanıştırdı, ağırladı, barıştırdı, hastalarını Milletvekili Haluk Koç ile buluşturup. Dertlerine derman olmaya çalıştı.  Maddi manevi yardım elini hiç esirgemedi, hemşerilerinden.

Ben de o dükkanda bir çok hemşerim ile tanıştım,  sayesinde. Mesleğe başladığım ilk yıllarda ve devamında herkese verdiği desteğini, sevgisini benden de hiç esirgemedi.

Koca cüssesinde sakladığı yufka yüreği, rahmetli olan eşine olan dillere destan aşkı, Deli Cemil ile olan dostluğu, bir CHP!li olarak her siyasi kesimle örnek diyaloğu ile unutulmazlardan oldu Çarşamba için.

CHP ilçe Başkanlığı, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Dernek ve vakıf üyelikleri ile Çarşambalılara hizmet verdi. Birçok sosyal projelere imza attı. Alibeyli Ortaokulu Var ise onun sayesindedir.

Mahmut Semizoğlu Çarşamba için hep bir değerdir. Değer olarak kalacaktır. Yeri doldurulmaz.

Bu İsmin yaşatılması gerekir. Çarşamba’da beyaz eşya dükkanının olduğu sokağa veya bir parka ismi verilebilir.  Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Dündar’ın gerekli adımı atacağına inancımız tamdır.

 Çarşamba’nın Mahmut Semizoğlu Abisi, Seni Asla unutmayacağız. Mekanın cennet olsun.