İlhan DEMİRCİOĞLU

Samsunspor Kötü Futbol Oynuyor

İlhan DEMİRCİOĞLU

Samsunspor ligde 4 maç kupada da tek maç oynadı ve ortaya çıkan gerçek bu takım iyi futbol oynamıyor. İyi futbolla da kalmıyor bu pahalı ve kaliteli kadronun karşılığı sahada yok.

Nasıl mı derseniz size küçük bir örnek verim. Son maçın yedek kulübesinde son 3 sezonda 40 golün üzerinde atmış İlyas Kubilay Yavuz, geçen yılın gol kralı Erhan Şentürk ve Trabzonspor’dan transfer edilen Muhammed Beşir yer aldı. Bana göre sadece bu ligin değil formda olduğu zaman bir üst ligin en iyi orta sahası Çağrı ile kadroda yok o da yetmiyormuş gibi telefonla kadro dışı kaldı. 
Şimdi sormak lazım bu ligde ve bir üst ligde hemen hemen her takımda ilk 11’de oynayacak kapasitede olan 4 futbolcu ilk 11’de yoksa demek ki onların yerlerine oynayan isimler daha kaliteli. 
Bu da tamam. O zaman sahadaki bu futbol ne. Başkan İsmail Uyanık’ı da yönetimi de ve teknik heyeti de bu futbol tatmin etmiyor sanırım. 
Bu kadar kaliteli oyuncu grubu olan bir takım bu kadar kötü futbol oynar mı derseniz oynar. Neden oynar derseniz sihirli kelime şu, “Kadro Mühendisliği”
Bu takım transfer döneminde her takımın en iyi oyuncularını almış ama bu ligin gerçeklerine uygun isimler transfer etmemiş. 
Bu kadar kaliteli oyuncu alınmış ama bu takımın hala kanat oyuncuları yok çünkü sağdan soldan atılan ortalar yok. 
Bahattin’de Muhammed Beşir’de sırtı kaleye dönük forvet değil oynadıkları maçlarda bunu gördük. 
Bu kadar kısa boylu takım olur mu olur ama o zaman oyun boyunu 60 metre değil 35-40 metrede sınırlayacaksın ve en fazla 5 saniyede rakipten topu presle kapacaksın. 
Kısacası takım iyi futbol kötü.

İlhan Demircioğlu