İlhan DEMİRCİOĞLU

AK Parti Başkanları STK’lara Soruyor

İlhan DEMİRCİOĞLU

Cumartesi günü işten çıktım ve sahilde bir kahve içiyim diye tam otomobilime bindim telefon çaldı. 
Arayan Samsun’da çok önemli bir Sivil Toplum Kuruluşu’nun başkanı idi. Hayırdır kahvenin kokusunu mu aldın gel beraber gidelim dedim şaka ile karışık o da bana kahveyi gel beraber içelim dedi. 
Yanına gittim ve başladı anlatmaya.
“İlhan abi bugün bazı üyelerimi ziyarete gitti. Sonrasında geldiğimde sekreter arkadaş tarafından odama alınmış şık giyimli kravatlı ve oldukça kibar konuşan bir beyle karşılaştım. Ben odaya girince kendimi tanıttım o bey de bana kendisinin AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bilal Uçar olduğunu söyledi kartını uzattı ve başladık beraber çay içmeye. Çaylarımız geldi sonrasında bana Büyükşehir Belediyesi olmak üzere çok sayıda belediye başkanını sordu. Parti olarak STK’lara büyük önem verdiklerini ve bu görüşlerin değerli olduğunu söyledi. Ben de memnun olduğumuz isimleri memnun olmadığımız isimleri kendi dilimiz döndüğünce anlattım. Hatta memnun olmadıklarımızdan da neden memnun olmadığımızı Samsun’un hangi sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledim. Bilal Bey döndü bana parti olarak tüm belediye başkanlarını birkaç kez halka sorduklarını halkın hangi belediye başkanından memnun hangisinden memnun olmadığının raporunun genel merkezde bulunduğunu söyledi. STK’lara da sorup illerin vekillerine de sorduktan sonra dosyayı Mehmet Özhaseki’ye sunacaklarını sonrasında da yavaş yavaş adayların netleşeceğini söyledi. Sonra izin isteyip yanımdan ayrılırken her konuda mutlaka aramamı çünkü bu ülkenin her sorununa STK’ların duyarsız kalmaması gerektiğini söyledi.”
Arkadaşım bana bunları anlattı. Bence hemen cep telefonuma sarıldım ve Bilal Uçar kim diye baktım. 2007 ila 2011 yılları arasında Denizli il başkanlığı yapmış Adalet Bakan Yardımcılığı yapmış ve kuruluşundan itibaren partinin içinde yer almış. 
Arkadaşımın yanından çıktıktan sonra aynı gün birkaç tane daha STK başkanı arkadaşımda benzer olayları anlattı. 
AK Parti bu kez işi ciddiye alıyor. Yani başkanları davul zurna eşliğinde kendileri gitmeden gürültüleri gidercesine sormak yerine çat kapı gidiyor ve konunun bizzat muhataplarına soruyor. Anlaşılan bu seçimlerde çok sayıda belediye başkanı değişecek. 

İlhan Demircioğlu