İlhan DEMİRCİOĞLU

CHP Yeni İl Başkanını Arıyor

İlhan DEMİRCİOĞLU

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun’da yeni il başkanını arıyor. 
Birkaç hafta içinde yeni il başkanının genel merkez tarafından atanması beklenirken yeni il başkanı olmak için kulis çalışmaları da hızlandı.

Eski milletvekillerinden kurt siyasetçi Suat Binici il başkanı olmak için bir yandan genel merkezde kulis faaliyetlerini sürdürürken diğer yandan da ilde delege üzerine çalışmalarını yapıyor.

Suat Binici’nin geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yan yana çekilmiş bir fotoğrafı Kılıçdaroğlu ile genel merkezde görüştü şeklindeki açıklamaları ile birlikte yerel gazetelerde yer aldı. 
Binici’nin çok eski bir fotoğrafı yeni çekilmiş gibi servis ettiğini iddia eden bir grup partili ise konuyu genel merkeze kadar taşıyıp Binici’nin adaylığını parti için olumlu olmadığını belirttiler. 
Genel merkeze giderek yönetimi değiştirip göreve devam etmek isteyen mevcut başkan Mehmet Kundak’a da yeşil ışık yanmadı gibi görünüyor.
Mevcut yönetimde bulunan 14 ismin eski başkan Tufan Akçagöz’e yakın olduğu kalan 11 kişinin Mehmet Kundak’a yakın olduğu belirtilirken bu aritmetikte birkaç hafta içinde nasıl bir il başkanının ortaya çıkacağı merakla bekleniyor. 
Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir diğer iddia ise orta yol formülü. Yani Suat binici de Mehmet Kundak ta olmasın ortada bir isim olabilir. 
Bunun için de en güçlü aday bir dönem Cumhuriyet Halk Partisi İlkadım İlçe Başkanlığı yapan Arzu Sabuncu ismi öne çıkıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi bir ilki gerçekleştirerek kadın il başkanı ile yerel seçimlere girme ihtimalini de masanın üzerinde tutuyor. 

İlhan Demircioğlu