İlhan DEMİRCİOĞLU

AK Parti’de 7 İlçe Ankete Takıldı

İlhan DEMİRCİOĞLU

Geçtiğimiz hafta AK Parti’de Yerel yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi hem televizyon ekranlarında canlı izledim sonrasında da ulusal gazetelere yansıyan röportajlarını okudum.
Özetle şunları söyledi. Biz anketlerimizi yaptık, yerel yönetimler çalışmalarını yaptı. Vatandaşımız hangi belediyelerimizden memnun hangilerinden değil biliyoruz. Ekim ayı sonu Kasım ayı başında da adaylarımızı açıklamaya başlayacağız.
Pazar günü AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’da Ekim ayı içinde adayların açıklanmaya başlayacağını söyledi.
Gelelim Samsun’a…
Çarşamba ve Havza ilçeleri 3 dönem kuralına takılıyor. Eğer MKYK’da bir değişiklik yapılmazsa bu iki ilçede zaten adaylar değişecek. 
Canik Belediye Başkanı Osman Genç bir dönemini Canik belde iken yaptığı için bir dönem hakkı daha var. Ancak genel merkez aynı yer olduğu için bunu ciddiye almayabilir. 
Anketlere gelince…
AK Parti’nin belirli aralıklarla 3 farklı şirkete yaptırdığı belediye başkanlarının hizmetlerinin sorgulandığı memnuniyet anketine 7 belediye takıldı. 
AK Parti’nin oy oranının oldukça yüksek olduğu bölgelerin bu ankete takılması ise dikkat çekti. 
AK Parti’de yerel yönetimler artık çalışmalarının büyük bir kısmını tamamladı. 
Bugün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’deki prensi Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir Samsun’da ve peş peşe önemli toplantılar yapacak. 

Samsun’daki belediye başkanlarının kaderi belli. Hangi belediye başkanları devam edecek hangileri ile yollar ayrılacak büyük oranda belli. 
Bu ayın son haftasında il başkanı ve milletvekillerinden de görüşler alındıktan sonra kimlerle yola devam edileceği de netlik kazanacak. 
Büyükşehir Belediyesi buna dahil değil tabi ki. Bunun için çok özel çalışmalar yapılır ve son sözü Recep Tayyip Erdoğan söyler. 

İlhan Demircioğlu