İlhan DEMİRCİOĞLU

Atakum’da Taşçı’ya Rakip Çok

İlhan DEMİRCİOĞLU

29 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Atakum’da da saha hareketlenmeye başladı. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin adayları Kasım ayı itibarıyla açıklayacaklarını söylemesinden sonra ilçelerdeki hareketlilik te gözden kaçmıyor. 
Atakum’da mevcut belediye başkanı İshak Taşçı’nın karşısına son derece ciddi isimler çıkmaya hazırlanıyor. 
Atakum’da bir dönem AK Parti’den belediye başkanlığı yapan Adem Bektaş günler öncesinden araziye çıktı. ‘Daima Sizinle’ sloganı ile raketlere, billboardlara çıkan Bektaş Atakum’u karış karış yeniden geziyor. 
Geçmiş dönemlerde ilçe başkanlığı yapan Hüseyin Dereli’nin ismi de bu aralar oldukça sık dolaşıyor. Dereli henüz sessizliğini korusa da ona yakın isimlerin hareketliliği ise gözden kaçmıyor. 
Eski il başkanlarından ve Atakum’da iş yeri olan Avukat Adem Güney’in ismi de ciddi şekilde Atakum Belediye Başkanlığı için geçiyor. Büyükşehir için nabız yoklayan Adem Güney’in Atakum’a da hayır demeyeceği söyleniyor. 
AK Parti il başkan yardımcısı Oğuzhan Serinkaya’nın ismi de Atakum için geçiyor. Son 2 il yönetiminde de aktif yer alan ve Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Serinkaya renk vermezken aday olup olmayacağı ise belirsizliğini koruyor. 
Levent Ertürk, Mustafa Yeşilyurt, Ramazan Mırık ve Emine Karaçuha Yılmaz’ın isimleri de oldukça sesli konuşulmaya başlanıyor. 
Atakum’da tabiki eğer mevcut başkan aday olmazsa ya da genel merkez mevcut başkanı aday yapmazsa en güçlü isimlerden biri mutlaka mevcut ilçe başkanı olur. Her ne kadar ilçe başkanı Haluk Köksoy ben aday olacağım demese de eğer bu teklif kendisine sunulursa ben istemem demez. 
Atakum ilçe kongresinde aday çıkarma girişiminde bulunan eski gençlik kolları başkanlarından Mustafa Eyüpoğlu ve o ekibin de şu ana kadar hareketsiz olması ise akıl karı değil. Siyasetin tam göbeğinden gelen bu tecrübeli isimlerin de mutlaka bir aday çıkartması bekleniyor.
AK Parti için Atakum’da çifte mücadele olacak. 
İlk büyük mücadele AK Parti’nin adayı kim olacak orda gerçekleşir.
İkinci mücadele ise CHP’nin en güçlü olduğu referandumda hayır çıkan tek ilçe olan Atakum’da yeniden seçimi kazanmak için verilecek mücadele olacak. 
Atakum’da yarış çor çetin geçecek. 

İlhan Demircioğlu