İlhan DEMİRCİOĞLU

İlkadım’da Aday Adayı Bolluğu

İlhan DEMİRCİOĞLU

AK Parti’de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin 29 Mart yerel seçimleri öncesi belediye başkan adaylarının Kasım ayı gibi açıklanacağını söylemesi üzerine arazı hareketlendi.

Biz de şöyle bir araziye çıkalım bakalım kimler nereye talip dedik eş, dost, akraba, komşu eski vekil yeni vekil birçok insan ile hasbihal ettik. 
Tabi önce kendi oturduğum ilçe olmalı. İlkadım’ı gezdim. 
Bir ilçenin en güçlü adayı mevcut başkandır. Tabi Erdoğan Tok halen İlkadım Belediye Başkanı.
Ama çok sayıda insanın ismi de aday adaylığı için geçiyor. Bunların bir kısmı direk açıklarken bir kısmı da tabiri caiz se pusuda bekliyor. 
24 Haziran seçimlerinde milletvekili listesine yeniden giremeyen Hasan Basri Kurt seçimlerden sonra Samsunlu bağını hiç kesmedi. Düğün dernek Samsun’da. Özellikle bulvar üstü mahallelerde çalışmalar yapıyor. 
23. dönem Samsun Milletvekili Fatih Öztürk’te şimdilik dost meclislerinde olmak üzere İlkadım için aday adayı olduğunu açıklıyor. Kolları sıvadı. Şansı ne olur derseniz Allah bilir. O yıllardan bu yıllara çok şey değişti. Teşkilatlar değişti, mahalle başkanları değişti, seçmen değişti. 
Geçmiş dönem İlkadım ilçe başkanlarından Adnan Varol ve İhsan Kurnaz da aday adayı. İhsan Kurnaz şimdilik direk açıklamasa da niyeti olduğunu konjonktüre göre aday adaylığını açıklayabileceğini söylüyor. Teşkilatçı yapısı güçlü. Ancak geçmişte bir dönem İlkadım Belediye Başkanlığı için aday adaylığı oldu, il başkanlığı için aday adaylığı oldu.
İlkadım için sürpriz isimlerden bir tanesi de eski il başkanı Muharrem Göksel. Şu ana kadar kendisi ben aday adayı olacağım demedi. Tecrübeli bir siyasetçi. Erkenden sokağa çıkanların hep kaybettiğini gördü. Ankara’nın nabzına göre hareket edecek. 
İlkadım’da en erken aday adaylığını ise Musa Arslan açıkladı. Bayram öncesi billboardlara çıktı. Bayram kutlamaları yaptı ve halen arazide. 

Tabi bir de İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay var. 2003 yılında mevcut ilçe başkanı Hakan Karaduman il gençlik kolları başkanı olduğunda Hakan Ay’da yardımcısı idi. 15 yıldır hiç kopmadılar. İl yönetim kurullarında birlikte görev yaptılar. Milletvekilleri ile büyükşehir belediye başkanı ile diyalogları çok iyi. Aday adayıyım demedi dememekte de ısrar ediyor.
Ama ilçe başkanı adayı da olmadı. Genel merkez bizim adayımız olacaksın dedi, Hakan Ay’da ‘PEKİ’ dedi.
Tabi kendileri açıklamasa da Hasan Tahsin Şengül, Ahmet Okuyucu gibi isimler de geçiyor. Tabi Milletvekili aday adayı olan Kavak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Seven’de aday adayı olacak gibi. Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı olan Mustafa Seven de iddialı isimler arasında. 
Şimdilik adı geçen isimler bunlar. 
Peki Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ne diyor. 29 Mart yerel seçimlerine genç, teşkilatlardan gelen, teşkilatlarda ve arazide karşılığı olan, il ve ilçe teşkilatları ile milletvekilleri arasında karşılığı olan isimlerle yola devam edeceğiz.

İlhan Demircioğlu