Nurcan BİLİK

Samsun’da Ramazan Atomsuz Olur Mu?

Nurcan BİLİK


Allah`ın müslümanlara müjdelediği bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini de içinde barındıran en mübarek vakitlerin ayı Ramazan`a kavuştuk.
Ramazan ayı dendiğinde çocukluğumuzdan bir çok şey aklımıza gelir ama elbetteki Samsun`a has Ramazan lezzetleri arasında yer alan `atom` hepimizin olmazsa olmazıdır. 

İşte bu lezzeti şimdi evinizde yapmanız mümkün. Hem kendi ellerinizle tertemiz yapabileceksiniz hem de lezzeti ile tüm aileyi size hayran bırakacak bu tarif. 

Malzemeler: 
3 adet yumurtanın beyazı 
1 su bardağı toz şeker 
1 fiske tuz 
Renklendirmek için gıda boyası  
Hazırlanışı
Bir kaba üç adet yumurtanın beyazı alınır. Tuz ilave edilerek çırpılır. Kar gibi beyaz ve iyice köpürmüş olduğundan emin olalım. 1 bardak toz şekeri karışımı çırpmaya devam ederek ekleyelim. 
Şekil vermek için karışımımızı krema torbasına alıp yağlı kağıt serili tepsiye bezeler halinde sıkıyoruz. 
Bir bölümüne de istediğimiz renkte gıda boyası ekleyerek mikser ile bir miktar daha karıştırıp aynı işlemi uygulayarak tepsiye alıyoruz. 

Önceden ısıtılmış 100 derecelik fırında 1 saat kadar pişiriyoruz. Afiyet Olsun

PÜF NOKTALARI
Bezenin yapılacağı kap ve çırpılacağı mikser mutlaka ve mutlaka kuru olmalı. Yumurta ve tuzu çırptıktan sonra toz şekeri azar azar ve karıştırmayı hiç bırakmadan ekliyoruz. Karıştırmayı bırakırsanız köpürmez. Karışımımızın olduğunu anlamak için kabınızı ters çevirdiğinizde akma olmaması gerekir. Atomlar pişerken fırın kapağı 1 saatten önce asla açılmaması gerekir.