Nurcan BİLİK

Sosyal Medya Fenomeni Yapan Tarif

Nurcan BİLİK

Sosyal medyada yemek ve içecek paylaşma çılgınlığına herkes ayak uydurmak istiyor. Bu bir rekabete dönüşmüş durumda. Son yıllarda çok sayıda sosyal medya mecrasının hayatımıza girmesiyle tanıdığımız tanımadığımız kim var kim yoksa an be an neler yaptığını izler ve görür olduk.  Sosyal medya sayesinde kim ne yemiş içmiş takip eder olduk.  

Bu trendin dışında kalmak istemeyenler ise yeni ve ilginç tarifleri deneme peşinde. İşte sizi sosyal medyada fenomen haline getirecek bir tarif: Fenomen pasta despacıto - Brezilya Pastası. 

Malzemeler

Keki için

3 adet yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao

Keki ıslatmak için

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı granül kahve

Kreması için

2 kutu süt kreması(400) ml
200 gr sade ya da bitter çikolata (ben karışık kullandım)

Üzerini süslemek için

Çikolata sosu kullandım (beyaz ve çikolatalı hazır sos) siz benmari usulü eritilmiş çikolatayla da süsleyebilirsiniz.
 

Hazırlanışı: 
3 yumurta çırpma kabına kırılarak yarım su bardağı toz şeker ve vanilya ile beraber köpürünceye kadar çırpılır.  Un, kakao ve kabartma tozu elenerek bu karışıma eklenir ve spatula yardımı ile çırpılmaya devam edilir. Karışım yağlanmış kelepçeli kek kalıbına alınır. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dk pişirilir.

Pişen kek fırından alındıktan sonra ılıması beklenir ve üzerine 1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı granül kahve eklenerek hazırlanan karışım dökülür. 

  200 gr sade ya da bitter çikolata benmari usulü eritilir.  Eriyen çikolata ayrı bir kapta köpürtülen 2 kutu süt kreması(400) ml üzerine eklenir.   Islatılan kekin üzerine bu karışım dökülür.  Üzeri isteğe göre soslar ile süslenerek kürdan yardımı ile istenilen desenler verilebilir. Buzdolabında en az 6 saat bekletilmelidir.