Nurcan BİLİK

Kebapçı Yerine Evi Tercih Edenler

Nurcan BİLİK

Yemek ve mutfak kültüründe yeni tarif denemeleri, mevcut yemeklere biraz yaratıcılık eklenmesi yapılanların sevdiklerimizle paylaşılması birçoğumuzu mutlu eder. Türk mutfağının da en önemli özelliği bu birleştiriciliğidir.  Kebap da Türk mutfağının önemli bir kolunu oluşturmakla birlikte illa dışarıda yenilebilecekmiş gibi bir önyargı oluşur.  
Aile ve arkadaşlara yemek pişirmek bir kebapçı da buluşmaktan daha keyifli olmaz mı? Arkadaşlarınıza kebap sunmak mutfaktan keyif almamız için bir başka motivasyon elbette.  
İşte size aileniz için hazırlayabileceğiniz harika bir tarif:  Beyti Kebap Tarifi
Beyti Tarifi nasıl Yapılır? Lokantadaki yediğiniz kebapları aratmayacak bu enfes beyti kebabını sizde evinizde daha lezzetli bir şekilde yapabilirsiniz. Yiyen herkes bu lezzeti unutamayacak. Tadı damakta kalacak ev yapımı beyti tarifi için malzemeler:
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
yarım kilo kıyma
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı karabiber
yarım çay bardağı galeta unu
1 tane yufka (gerekirse yarım yufka daha kullanabilirsiniz.)
yufkaların arasına sürmek için eritilmiş tereyağı
Domates sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı domates konservesi (ben yazdan yaptığım konserveden yaptım. Konserveniz yoksa aynı ölçüde domates rendesi de kullanabilirsiniz.)
YAPILIŞI
Soğan, sarımsak maydanoz doğranarak karıştırılır. Burada bir rondodan faydalanılabilir. Yarım kilo kıymamızın üzerine aldığımız harcımıza yumurta baharatlar ve galeta ununu ekliyoruz.  Köftemizi güzelce yoğuruyoruz. 
Köftelerimiz hazır olunca uzun kebap şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsimize alıyoruz. 
Yarım yufkamızın üzerine eritilmiş tereyağı sürüyoruz. Köftelerimizi yarım yufkanın içine aralıksız olarak diziyoruz. Yufkayı köftelerimize sarıyoruz. Sarılan yufkayı Beyti şekline gelmesi için verevine kesiyoruz. Beytimizi yufkamızın da kızarması için yeniden fırına göndermeden önce üzerine tereyağı sürmeyi unutmamalıyız. 
Pişirme süresini yufkaların kızarmasına göre ayarlayalım. Beytimiz fırına ikinci defa girdiğine göre biz de sosunu hazırlayabiliriz. 
Tavamıza yine tereyağı koyarak 1 su bardağı domates konservesi veya domates rendesi ekliyoruz. Tuz ve baharatlarımızı da damak zevkimize göre ekleyelim. 
Beyti fırından çıkınca yoğurt ve hazırladığımız sos ile birlikte servis edelim.


Afiyet Olsun.