Sercan Bayram

DİSİPLİN (?)

Sercan Bayram

Disiplin hayatın her aşamasında olması gereken bir olgudur. Hem yaptığın işe saygı duymak, hem de hedeflediğine ulaşabilmek adına bu olguyu hayatın en baş köşesine koymak gerekir. Eğer disiplin olmazsa, gidişat laçkalaşır, varılmak istenen hedef gittikçe uzaklaşmaya başlar.

 

Bu sezon çok kez takımın kötü futbolundan, kurulan kadronun kötülüğünden, yönetimin hatalarından bahsettik ama ilk defa futbolcuların toplu halde taraftara tepki gösterdiğini gördük. Öncelikle şunu söylemeliyim ki; Samsunspor taraftarı takımın en kötü olduğu, futbolcuların paralarını alamadığı zamanlarda bile bu takımı sahiplenmeyi bilmiştir. Futbolcuların bu taraftara ses çıkarabilmeleri için bir şeyler vermiş olmaları, taraftara ve takıma sahip çıkmaları gerekmektedir. Ancak biz ligin çok üstünde para alan, her türlü imkana sahip olan mevcut takımdaki hiçbir futbolcudan bu vasıfları göremedik.

 

Sahada zaten futbol namına hiçbir şey görmüyoruz, çatır çatır paralarınızı da yatıyor, keyfinize diyecek yok ama gol attıktan sonra taraftara hareket çekiyorsunuz. Samsunspor'un adı, arması, taraftarı size çok büyük gelir beyefendiler(!) Önce çapınıza bakacaksınız, sonra taraftara karşı duracaksınız. Sizler en lüks şekilde hayatlarınızı sürdürürken, tıkış tıkış tramvaya binip evine gitmenin peşine düşmüş binlerce insan var. Sizler en güzel evlerde otururken, kirasını çıkıştırmaya çalışıp maç bileti almak için mücadele veren insanlar var.

 

Bir diğer sıkıntı da kesinlikle yönetimde. Hatta en büyük sıkıntı burada diye düşünüyorum. Takım bu kadar disiplinsiz ise bunu düzeltmeyi hocadan değil, yönetimden bekler insanlar. İki sezonda üç hoca değişti ama takımın akıbeti değişmedi. Aynı sıkıntılar devam etmekte. İçeride o kadar insan var ki söz sahibi olan, gelen hoca kime karşı sorumlu karar bile veremiyor bence. İrfan Buz akıllı adammış. Baktı içeride sıkıntılar var, hiç uğraşmadan istifa etti. Kendisini de bu kaostan kurtardı.

 

Takıma hala neden teknik direktör getirilmedi bilmiyorum. Yücel Uyar ile devam edilecek diye bir söylenti dolaşıyor. Ancak Yücel Uyar'ın oyunu okumasını ve teknik direktörlük bilgisini Hacettepe maçında gördük. Yaptığı değişiklikler ile resmen saçmaladı. Şimdi durum ne olur bilemiyoruz. Federasyonun hoca değişikliği için verdiği süre doluyor. Bir şekilde hoca belirtmek gerekiyor. Ancak takıma disiplin katacak ve oyuncular üzerinde farklı bir etkisi olan hoca getirilmez de, yola Yücel Uyar ile devam edilirse her hafta istifa seslerini duyacağız gibi görünüyor..