Sercan Bayram

PES ETMEK YOK

Sercan Bayram

Sezon öncesinde 1.Lig'e çıkma yolunda en büyük rakibimizin Manisa FK olabileceğini elbette herkes düşünüyordu. Ancak hem oyun kalitesi, hem takımdaşlık, hem de netice olarak durumun bu şekilde olacağını kimse düşünmemiştir diye tahmin ediyorum. Kendi sahamızda Manisa FK ile oynadığımız maçta da (her ne kadar berabere bitmiş de olsa) bizden çok daha iyi bir futbol oynadıklarını zaten görmüştük.

 

Ancak yine de, daha ilk haftalarda havlu atmadığımızı, son ana kadar enselerinde olacağımızı onlara göstermemiz gerek. Oyun olarak farklı kazandığımız Tarsus İdman Yurdu maçında bile istediğimizi ortaya koyamamıştık. Ancak kazanarak bir şekilde yolumuza devam etmeliyiz.

 

Ligde geçtiğimiz haftalara baktığımızda en az gol yiyen takım olduğumuzu görüyoruz. 9 maçta 4 gol yiyip, 21 puan toplamak gerçekten iyi bir istatistik. Ama her ne kadar en az gol yiyen takım da olsak, Manisa FK'nın yakalamış olduğu istikrarı bulamadık.

 

Sonuç olarak devre arasına kadar ne yapıp, edip puan farkının daha fazla açılmasını engellememiz gerekiyor. En azından eksik olan bölgelerimize, özellikle kanatlara yapacağımız takviyelerle ikinci devreye çok daha iyi başlamak gibi bir programımız olmalı.

 

İnegölspor maçında da aynı kötü futbol maalesef devam etti. Daha önce de dediğim gibi çok mükemmel şeyler beklemiyoruz ama rakibimiz dediğimiz takımın performansını gördükçe ümitsizlikten de kendimizi alamıyoruz. Tabi bu İnegölspor galibiyetini haketmediğimizi göstermiyor. Onlara göre daha istekli bir futbol oynadık.

 

Ben bu maçın Afjet Afyonspor maçının bir benzeri olacağını düşünüyordum ki, öyle de oldu. Attığımız tek golle 3 puanı kazanmayı bildik. Geçen maç kadro dışı olan İlyas Kubilay ve Bahattin bu maçta 18 kişilik kadroya girdiler. İkinci devre oyuna dahil olan bu ikiliden İlyas Kubilay vasat bir görüntü verirken, Bahattin de gol atmasına rağmen iyi değildi.

 

Takımın geri kalanına gelecek olursak, Gökhan Meral artık Ramazan'dan formayı almalı. Gerçek bir sol bek olarak yerinde oynamalı. Mevcut stoper tandemimiz ise bu şekilde devam eder, sağ bekte de Caner yerini korur. Kalecimiz Nurullah'a her hafta bir nazar boncuğu veriyoruz zaten. Ayrıca bu takımın en iyi orta sahası kesinlikle Samed Hakan Kılıç. Kalitesini oynadığı her an gösteriyor. İyi oynarken İrfan hocanın neden kestiğini anlamamıştık. Ancak şartlar onu yine oyuna soktu ve yine güzel bir futbol ortaya koydu. Guido ve Enes de maça istekli başladılar. Oğuz vasat oyununu bir türlü aşamıyor, Gökhan Alsan ise bekleneni veremediği her an insanları şaşırtmaya devam ediyor.

 

Neticeye bakarsak iyi olmayan bir futbol ve deplasmandan gelen 3 puan. Ne olursa olsun güzel olay. Devre arasına kadar pes etmek yok.

 

Son olarak değinmek istediğim çok önemli bir nokta daha var; milyonları alan, top oynamayan, kazanınca havalarda gezen, kaybedince sus pus olan futbolculardan artık bıktık. Deplasmana kilometrelerce yol gelmiş taraftara gitmemek ne demek? Siz kimsiniz? Samsunspor'un adı hepinize çok büyük gelir. Bu nedenle kaptan Caner Arıcı'nın maç sonunda gösterdiği tepki herkesin sesi oldu.

 

Ne olursa olsun, sezon sonunda inşallah şampiyon SAMSUNSPOR olacak!..