Yusuf Demircioğlu

GEREKİRSE ÖLÜRÜZ

Yusuf Demircioğlu

30 Nisan 2010.Annem vefat etti.Vefat ettiğinde altmış altı yaşındaydı.Pek ihtiyar olmasa da pek de genç sayılmazdı.Altı çocuğunun ben hariç,hepsinin evlendiğini,çoluk çocuğa karıştığını gördü.On üç torun sevdi.

 

Bu dünyada tek isteği kalmıştı.Benim evlendiğimi,çoluk çocuğa karıştığımı görmek.Allah nasip etmedi. Annemin vefatından iki buçuk yıl sonra evlendim.Şükürler olsun,iki çocuğum oldu.Biri erkek, biri kız.

 

Her iki evladımı da bir gün görmesem gözümde tütüyor.Annemin vefatının üzerinden dokuz yıldan fazla zaman geçti.Hala yokluğuna alışamadım.

 

 Bu konuyu sizinle paylaşmamın sebebi,ailem hakkında bilgi sahibi olmanız değil. Ölümün ve özlemin dayanılması güç duygular olduğunu size hatırlatmak.

 

Birkaç gündür sınır dışı harekat ülke gündemini meşgul ediyor. Sınır dışı harekat gereklidir, gereksizdir. Ülkemizin faydasınadır, değildir. Ekonomik anlamda etkisi olacaktır ya da olmayacaktır. Bunlar konumuz değil. İlgilileri bu konulara kafa yoruyordur.

 

Bizim konumuz başka…  Gereksiz kahramanlık türküleri. Cepheye başkalarını sürüp kahramanlık hikayesini kendi hanelerine yazanlar.

 

Başkalarının çocukları üzerinden kahramanlık hikayeleri anlatanlar. Askerliğini kışlada değil banka kuyruğunda yapanlar. Vatan için tırnağını feda etmeyen ama “gerekirse ölürüz. ”narası atanlar.

 

Bırakın boş konuşmayı. Masallarınızı başkalarına anlatın. Bu memlekette kahramanlık türküleri gariban çocukları için bestelenir.

 

Evet, bu ülke için birileri ölüyor. Ama bu çocuklar harekat kararı alanların ya da “gerekirse ölürüz.” narası atanların çocukları değil.

 

Onların çocukları ya çürük ya bedelli ya da yan gel yat Osman bölüğünün askerleri.Bizim çocuklarımız ölüyor. Ayağında ayakkabı,evinin duvarında bırakın boyayı sıva olmayan babaların çocukları feda oluyor.

 

Öyle kolay değil ağa…Öyle kolay değil…”Gerekirse ölürüz.” diyecek kadar kolay değil.

 

Bizim çocuklarımız ölüyor. Sizin çocuklarınız ya çürük ya bedelli ya da yan gel yat Osman bölüğünün askeri iken… Hasretine bir gün dayanamadığımız çocuklarımız ölüyor.

 

Bizim çocuklarımız aynı zamanda sizin çocuklarınız öyle mi? Acısını içinizde duyuyorsunuz öyle mi? Yok ağa yok.Bizim çocuklarımızı bize bırakın.Bizim çocuklarımız sadece bizim.Ortağı yok…

 

Gerekirse bu vatan için ölürsünüz. Öyle mi?

 

Sınır dışı operasyon başlayacak.

 

Gerekiyor. Ölün !!!