Sercan Bayram

TARAFTAR DAHA NE YAPSIN?

Sercan Bayram

Afyon deplasmanından alınan üç puan, Manisa maçı öncesinde gerçekten çok iyi olmuştu. Bu maça kadar şehirde oluşan atmosfer ve ilgi stadın neredeyse tamamını dolduracak düzeye geldi. Lider olan rakibimiz ise ligde oynadığı bütün maçları kazanmanın verdiği özgüven duygusunu yaşıyordu. Ancak bir önceki maçta takımlarının en önemli oyuncularından, belki de ne önemlisi olan Volkan Okumak'ın ayağı kırıldı. Bu nedenle Samsun'a ondan yoksun gelmek zorunda kaldılar. Bizim için de liderlik fırsatı yakalamak ve direkt rakibimiz olan Manisa'ya ilk yenilgisini tattırabilmek adına çok kritik bir maç olacaktı.

 

Öncelikle taraftarlarımız büyük bir tebriği hak ediyor. Herkes üzerine düşen görevi yapmış, tribünleri doldurmuş durumdaydı. Maçın başında ise fedakar bazı taraftarlarımızın hazırlamış olduğu konfetilerle de oldukça güzel görüntüler ortaya çıktı. Ancak herkesin içinde beslediği liderlik umudu maalesef takımın aşırı kötü oyunuyla yerle yeksan oldu.

 

Bir önceki Afyon maçının kadrosuna bakacak olursak, Manisa FK karşısında sadece Samet Asatekin'in yerine Ahmethan Köse in değiştiğini gördük. Geri dörtlümüz yine Gökhan Meral, Yalçın, Erkam ve Caner'den oluştu. Ancak stoper tandeminde çok büyük sıkıntılar yaşadığımız bir maçı geride bıraktık. Erkam'ın alışılmadık etkisiz oyunu, Yalçın'ın ise yaptığı bireysel hatalar rakibin birçok gol pozisyonuna girmesine neden oldu. Caner ve Gökhan Meral ise diğer bölgelere nazaran daha aktif göründüler. Tabiri caizse kötünün iyisi durumundaydılar. Ön libero mevkiine baktığımızda ise tam bir fiyasko yaşadık. Gökhan Aslan'ın bekleneni verememesi, Ferhat'ın ise daha ilk yarının ortalarında yorgunluk belirtileri göstermesi gerçekten şaşırtıcı bir durumdu. Orta sahayı çok rahat geçen Manisa FK ilk yarıyı hiç yorulmadan 2-0 önde kapattı zaten. Ramazan ve Ahmethan'ın da ne kadar etkisiz olduğu da gözlerden kaçmadı. Ancak kanat konusunda elimizde olan alternatifler gerçekten çok kötü. Ahmethan forvet olmasına rağmen, şampiyonluğa oynayacak denilen takımda kanat olarak değerlendiriliyorsa burada bir sıkıntı olduğu malum. Sezon başında taraftarların ortak isteğiydi hızlı ve ne yaptığını bilen kanat oyuncusu transferi. Ancak ne yazık ki bu konuda yönetim sınıfta kaldı. Bunun eksikliğini, Manisa'nın sürekli yaptığı ters toplarla kanatlarını beslemesinde gördük. Bu sayede sürekli ceza sahasında forvetlerini topla buluşturabildiler. Yukarıda da değindiğim gibi Volkan Okumak olmasa da, o bölgede oynayan Zahit Fındık ekstra bindirmeler ve çalımlarla bize çok tehlikeli anlar yaşattı.

 

Kubilay ise çok kötüydü. Fizik olarak zaten çok fazla bir şey vaat eden bir yapısı olmasa da, verdiği paslar ve çektiği şutlarla skora katkı yapması bekleniyordu her zaman. Ancak bu hafta gerçekten yokları oynadı. Belki de yedeğe çekilmesi gerek. Hem kendisi için, hem de takım için doğru olan bu olabilir. Forvette ise Bahattin'in fazla top alamamasına rağmen, elinden geleni yaptığı düşüncesindeyim ben. En azından mücadeleden
kaçmayan bir görüntü verdi.

 

İrfan hocaya gelirsek; kendinden beklenmeyecek kadar kötü ve anlamsız değişiklikler yaptı. İkinci devreye üçlü defansla başladı. Oyuna Erkam ve Ahmethan yerine, Guido ve Atabey'i aldı. Asıl ilginç olan nokta ise şu; tükenmiş orta sahan sebebiyle rakip belki de tarihi bir fark atacak, sürekli pozisyon yakalıyor. Neden burayı güçlendirmek yerine, Ahmethan'dan daha ağır olan Guido'yu oyuna aldı anlamak güç. Bir de madem üçlü defans yapıp, çift forvete döneceğiz. Neden birkaç dakika sonra oyuna Aytaç girdi ve yeniden dörtlü defansa döndük? Ben gerçekten İrfan hocanın bu maçta ne yaptığına anlam veremedim.

 

Maçın en sevindirici yönü ise Nurullah Arslan idi. Tek kelimeyle muhteşem bir maç çıkardı. Yaptığı kurtarışlar, sürekli oyunun içinde olması ve iyi kullandığı ayakları gelecek adına çok güzel sinyaller verdi. Umarım bu şekilde devam eder ve yıllarca Samsunspor'un kalesini güvenle koruyacak bir kaleci olur. Aynen böyle Nurullah..

 

Sonuç olarak toparlayacak olursak, Manisa FK takımı bizden çok daha iyi ve organize bir takım. Hem hücum varyasyonları, hem hareketli alan daraltmaları, hem de yedek kulübesindeki çeşitliliğiyle bunu bariz olarak gösteriyorlar. Fark yiyeceğimiz bir maçta havadan iki gol ile beraberliği kurtarabildik ama durum kötü. Hiç ummadığımız maçlarda, hiç ummadığımız puanları kaybetme riskimiz çok yüksek maalesef.

 

Not: Stadın ses sistemi çok kötü hiçbir şey duyulmuyor, ses boğuk boğuk geliyor. Ayrıca ne dediği belli olmayan, saçma sapan yerlerde devreye giren anonsçunun da bir an önce değişmesi lazım. Bir lafım da işi dönüp dolaştırıp taraftara getiren insanlara; Taraftar daha ne yapsın?