Mustafa BİLİK

Süleyman Soylu pejmürde dedi...

Mustafa BİLİK

Süleyman Soylu pejmürde dedi...
Kelimeyi araştırıp baktığımda gördüm ki;
Eski püskü, yırtık, dağınık, perişan anlamlarına geliyor.
Ben açıkça söylemek istiyorum ki son bir yıldır millet zaten pejmürde bir hale gelmeye başladı. Hiç fazladan çaba göstermeye gerek yok.
Köylü, asgari ücretli, emekli yani dar gelirli olanların yanı sıra artık orta halli dediğimiz kesiminde durumu artık pejmürde.
Düşünsenize Rize de yaşıyorsunuz çayınızı ÇAYKUR’a 2.93 den veriyorsunuz evinize çay almaya markete gidiyorsunuz 40 liraya alıyorsunuz.
Ordu da yaşıyorsunuz fındığınızı TMO’ya 15 liradan verdiniz canınız fındık çekti markete gidiyorsunuz kilosu 100 liraya fındık alıyorsunuz.
Üstelik bu ülkede Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , "Ağustos ayında TÜFE, ÜFE ve çekirdek enflasyonda önemli düşüş kaydettik'' dedi.
Twitter hesabından açıklama yapan Albayrak, "Ağustos ayında TÜFE, ÜFE ve çekirdek enflasyonda önemli düşüş kaydettik. Üretici fiyat endeksindeki düşüş, enflasyonda aşağı yönlü trendi devam ettiriyor. Enflasyonla mücadele ve sağlıklı büyüme öncelikli politikalarımız ile tüm alanlarda yılsonu hedeflerimizi yakalayacağız “paylaşımında bulundu.

Yani her şey güllük gülistanlıkken enflasyonda tahminler tutacakken pejmürde olduk varın gerisini siz düşünün. Allah devalüasyondan ve ekonomik krizden korusun o zaman ne hale geliriz kim bilir?

Pejmürdelik bununla bitmiyor.

Kanadalı madencilik şirketinin Türkiye uzantısı olan TÜPRAG Şahin Dağları'nda ağaç kesimine başladı.
Bu Kanadalılar Türkiye’den ne istiyor anlamış değilim. Manisa Kaz Dağları’ndaki katliamda Kanadalı bir şirket tarafından yapıldı. Oysa Kanada’da orman sağlığı ve bunun gibi geçerli bir neden olmadan kafanıza göre tek bir ağaç kesseniz sizi pejmürde ederler.
Yaptığınıza yapacağınıza pişman olursunuz. Ama Kanadalılar gelip Türkiye’de istedikleri gibi davranabiliyorlar.
Yani Kanadalılar da Türkiye’yi pejmürde etmeyi kafaya koymuşlar. Bunun için hem Kaz Dağları’nda hem Samsun’da faaliyete devam ediyorlar. Ama ilginç bir nokta var ki ben bunun üzerinde özellikle duruyorum.
Kaz Dağları Türkiye gündemine taşındı konuyla ilgili birçok hükümet yetkilisi açıklama yapmak zorunda kaldı.
Samsunla ilgili ne muhalefet ne iktidar ne vatandaş ne STK tek bir ‘çıt’ yok. Bir tek Samsun Çevre Platformu gücü çerçevesinde uğraşıyor.
Ama İYİ Partili Bedri Yaşar sanırsın Samsun’dan seçilmedi. Allah aşkına bu adam Samsun’a gelmez mi? Geçen yaşanan sel felaketinde dostlar alışverişte görsün kendini gösterdi bir daha haber alabilen yok.
Erhan Usta bağımsız milletvekili olmasıyla etkisiz.
CHP’li Kemal Zeybek seçim zamanları ortaya çıkar kendini milletvekili adayı gösterir sonra ara ki bulasın. Zeybek’i kim kaybetmiş ki Samsunlu seçmen bulsun.
Neslihan Hancıoğlu ise heralde bir daha Samsun’da aday olmayacak çünkü gündeme getirdiği konular genel Türkiye siyaseti üzerinden. Haluk Koç gibi o da Samsun dışından aday olma peşinde demek ki.
AK Partili vekillere genel bir değerlendirme yapacak olsam da Ahmet Demircan’a özellikle değinmek istedim. Sayın Demircan Bakanlığı’nın ardından inzivaya mı çekildi acaba?
Samsunda halka sorsak AK Parti Samsun milletvekillerinin adlarını sayın diye çoğu kişinin aklına gelmez ismi.
Velhasıl Samsun her alanda sahipsiz. Sahipsizlik de bu şehri ve halkını pejmürde etmekte.