Mustafa BİLİK

Muhalefet muhalefetliğini gazeteciler gazeteciliğini yapıyordu

Mustafa BİLİK

Atakum Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Ayhan Ayvaz, Atakum sahilindeki işletmelerin vatandaşlara yaşattığı otopark mağduriyetini ilk dile getiren siyasetçi oldu.


Samsun’un Atakum İlçesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren restoran, kafe ve işletmeler tarafından aslında tüm Samsun halkının ortak malı olan ücretsiz otopark yerlerinin seyyar engeller koyularak ve vale aracılığıyla parsellendiğini anlattı.
Aslında malumun ilanı idi. Bunu şehirde yaşayan herkes bilmekte.

Aslında zaman zaman bu konularda vatandaş ve işletmeler arasında yaşanan tartışmalar ciddi boyutlara ulaşmakta. 22 Haziran tarihinde kendisinin gazi ve engelli olduğunu beyan eden bir vatandaşın Atakum Sahili’ndeki bir mekanın önüne aracını kısa süreli park etmek istediği ve bu mekandaki görevli 'vale' dediğimiz kişilerin vatandaşa izin vermeyerek darp ettiği; vatandaşın da konuyla ilgili rapor aldığı sosyal medyada geniş yer bulmuştu. Ben burada gazi haklıydı haksızdı tartışmasına da girmek isteyemiyorum. Vale bu hareketi neden yaptı? Benim meselem değil. Bu kolluk kuvvetlerinin yada adli makamların işi.
Benim değinmek istediğim farklı.


Bu şehirde eskiden muhalefet partileri ciddi eleştirilerde bulunur, şehirdeki eksiklikleri tespit eder, bu konularda açıklamalarda bulunur ve gündem oluştururdu. Bu konuda üstatlar bence Saadet Partisi’nden Nuri Başar, Samsun’un ülkücü abisi Şaban Kılıç, sonra rahmetli Meclis Üyesi İsmet Şahin mesela. İYİ Partili Ömer Süslü, Bu isimler konuştuğunda şehrin gündemi değişirdi. Muhalefet muhalefetliğini yapıyordu. Gazeteciler gazeteciliğini o günlerde.


Sonra sosyal medya geldi. Yiğitlik bozuldu. Herkes tepkisini, sevincini, desteğini, muhalefetliğini orada gösterir oldu. Fakat şunu da görmek gerekiyor ki sosyal medyada konular o anda veya o günlük konuşulup, TT olup ertesi gün unutuluyor.


Biz yine sorunlarımızla baş başa kalıyoruz. Sosyal medyada isteyen istediği kadar tepki göstersin. Akşam olup Atakum Sahili’ne gittiğinde arabasını park edemez.