Samsun Son Haber

Çocuklar Vatandır...Defne,Öykü....

Samsun Son Haber

Tarifi imkansız,kelimelerinse yetersiz,duyguların en en yoğunu,dünyanın en güzel duygusu çocuk sahibi olmak.Hele de ilk kavuşma,ilk kokusunu hissetme,ilk dokunuş,ilk ses... paha biçilemez değerdedir.
Artık ailede bir melek vardır.herkesin tüm dikkati,ilgisi ve sevgisi onun üzerindedir.Bir mucizedir aynı zamanda,tüm dikkatler ona kesilir.Kaşları,gözleri,elleri,ayakları hemen ilk görüşte pay edilir.Anneye benzemiş,babadan almış denilerek,Her ne kadar kız hala'ya erkek dayı'ya çektiği söylense de,Her çocuk özeldir,eşleniği olmayan ve uğruna yapılamayacak hiçbir şeyin olamadığı canındır,candan ötedir...İsimleri değişir kimi Defne olur,kimi Öykü...
Kötülüğü,bencilliği,hırs ve öfkeyi bilmezler nasıl yetiştirilirse ve yönlendirilirse öyle olurlar.İşlenmemiş bir cevher gibi,Bir düşünelim en kötü dediğimiz kişiler bile bir zamanlar bebek olarak dünyaya gelmişti.O kadar saf o kadar temizlerdi.. ya sonra?Gerek aile,sosyal çevre,eğitim ve içerisinde yaşadıkları koşullardan ötürü kötü oldular.
Evet çocuklar ailenin yapı taşıdır.Geleceğimizdir,Vatanın ve dünyanın geleceği çocuklarımızdadır.Devlet büyükleri ve siyasiler tarafından hep söylenir ya ''beka'', aslında çocuklarımızdır, geleceğimizdir.Umudumuz, mutlu,huzurlu ve sağlıklı bir vatan için ,çocuklarımızı her şeyden önce sağlıklı,sevgi dolu,merhametli yetiştirmeliyiz, aksi halde toplum huzursuz vatan ise tehdit altında olur.
Devlet olarak çocuklara gereken önem ve özeni herşeyin üstünde tutmalıyız.Her yönden iyi yetiştirilmiş çocuklar geleceğimizin güvencesi olacak ve müreffeh,muhasır medeniyeti inşaa edeceklerdir.Kültürel ve sosyal bakımdan iyi yetişmiş çocuklar,ileride dürüst ve adil olup,çevrelerini aydınlattıkları gibi toplumun ve vatanın kalkınmasını da olumlu yönde etkileyeceklerdir.Bu manada çocuklarımızı korumalıyız ve onların geleceğin büyükleri olarak kabul etmeliyiz.
Her şeyden önce yaşatmalıyız çocuklarımızı Öykü Arin gibi ve tüm lösemili çocuklar için kök hücre bağışı yaparak başlamalıyız,SMA hastalarının ilaçlarının tedarik edilmesi için,çocuk işçiliğinin kalkması için,boşanmalarda verilen tek taraflı velayetler için,Bir ''mal'' gibi haciz edilen çocuklar için,çocuk hakları için,yetkilileri uyarmalıyız.Çünkü geleceğimiz çocuklarımızın ellerindedir. Hoşcakalın...
Özgür DEMİRCAN
Dağılmış Aileler ve Çocuk Hakları Derneği Samsun Temsilcisi
samsuntudacder@gmail.com