İlhan DEMİRCİOĞLU

Büyükşehir Demek, İlkadım – Atakum Demektir…

İlhan DEMİRCİOĞLU

Samsun’da siyaset artık sokaklarda, çay ocaklarında ve ev toplantılarında gündemin ilk maddesine oturdu.

1 Nisan 2019 tarihine kadar da bu gündem maddesi oradan asla kalkmaz.

Peki, bu gündeminde ağır topu olan maddeleri olmalı zaten o da çoktan konuşulmaya başlandı.

İlkadım ve Atakum Belediye Başkanlıkları.

Türkiye’de İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlıkları ne anlama geliyorsa Samsun’da da İlkadım ve Atakum belediye başkanlıkları aynı anlamı taşır.

Yani Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan parti İlkadım ve Atakum belediye başkanlıklarını kazanamazsa o makam güdük kalır.

Sen büyükşehir belediye başkanı olacaksın Samsun’da nüfusun neredeyse yarısının yaşadığı iki ilçede gönül rahatlığı ile gezemeyeceksin, ya da seçmeninin büyük bir bölümü merkezde muhalefet partili belediye başkanlarından hizmet talep edecek.

Bu nedenle hem iktidar hem de muhalefet partileri bu iki ilçe için özel çalışma yapıyor.

AK Parti büyükşehirde seçimlere eski Bakan Mustafa demir ile girecek. Uzun yıllar sonra Trabzonlu bir aday. Bu İlkadım ve Atakum’a nasıl yansır. İlkadım’a nasıl bir aday gerektiğini gösterir bunu en iyi il başkanı Hakan Karaduman ve Samsun milletvekilleri bilir ama yanlış bir hamle olursa bence 31 Mart günü seçmen de bir şeyler bilir.

MHP ise büyük ihtimalle büyükşehir için Samsun Milletvekili Erhan Usta ismini açıklayacak. Erhan Usta’nın Samsun’da bir karşılığı var. MHP İlkadım’da bir dönem belediye başkanlığı yapmış Necattin Demirtaş ile Atakum’da da büyük ihtimalle Taflanlı olan ve spor – eğitim dünyasında tanınan Davut Numanoğlu ile seçimlere girecek. Birisi Taflanlı birisi Kavaklı.

CHP ise bu denklemin şanslılarından. CHP Atakum’da kimi aday gösterirse göstersin oranın en güçlü adaylarından biri. İlkadım’da ise İYİ Parti ile yapılacak seçim ittifakı bir anda CHP’yi AK Parti’nin adayına göre potaya sokacak.

AK Parti kaç belediye başkanı çıkartır bilinmez ama eğer İlkadım ve Atakum belediye başkanlıklarından birini ya da ikisini de kaybederse fatura ağır olur.

Ayvacık’ı Kavak’ı ya da Alaçam’ı Vezirköprü’yü gezerek büyükşehir belediyesi bizim denmez.

Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı çıkacak Atakum ve İlkadım’ı alacak, aksi takdirde ortada başarı olamaz…

İlhan Demircioğlu