HAYTAP tarafından “Var Olmak Haktır” projesi kapsamında Samsun Yunus Emre Ortaokulu’nda hayvanları koruma bilinci anlatıldı.
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve üye derneği Samsun HAGDER iş birliği ile Samsun Yunus Emre Ortaokulu pilot okul seçilerek hayvanları koruma bilinci anlatıldı.
HAYTAP Ordu Temsilcisi Mehtap Sağsen, Aziz İşbakan ve Hamdi Celil Sağsen’in gerçekleştirdiği eğitim seminerine öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.
Samsun HAGDER Başkanı Semra Antep, Başkan Yardımcısı Ebru Karaca’nın da katıldığı eğitim seminerinde Mehtap Sağsen, çocuklara hayvanların da yaşam hakkı olduğunu ve bu hakka saygı duyulması gerektiğini anlattı.
Sağsen;” Günümüzde doğal yaşamlarında sadece ekonomik çıkarlar için öldürülen hayvanlar var. Örneğin çivili sopalarla öldürülen foklar, dişleri için vurulan filler. Kürkleri için öldürülen kurtlar ve daha niceleri. Oysa bu hayvanların ölmelerinin her geçen gün bozulan doğal dengeler ile birlikte en çok zararı biz insanlaradır. Bir de vahşi hayatın dışında sokaklarda yaşamlarını sürdüren hayvan dostlarımız var. Bunların da her biri can taşımakta ve yaşam hakkı olan ve bu hakka saygı duyulması gereken dostlarımız bunlar. Kediler köpekler her gün sokakta onlarla karşılaşıyoruz. Her birimiz onlara iyi davranmak zorundayız. Sokak hayvanı sorunu yoktur. Sokak hayvanlarının sorunu vardır.” Dedi.
Samsun Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Şerafettin Kayaoğlu’da okullarında sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçirilmesi noktasında ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini ve iyi bireyler yetiştirerek onları topluma kazandırmak için bu türden projelere çok önem verdiklerini kaydetti.
Mustafa BİLİK