Samsun'da Atatürk'e hakaret eden meclis üyesi görevden alındı

Samsun'da Atatürk'e hakaret eden meclis üyesi görevden alındı

  Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar'ın 10 Kasım paylaşımları ortalığı karıştırdı. Uzunlar görevden alınarak hakkında soruşturma açıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar,Mustafa Kemal Atatürk'e sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla gündeme geldi. Hasan Uzunlar, yaptığı paylaşımlar sonrasında görevden alındı.


Mustafa Kemal Atatürk'ü sosyal medya hesabı üzerinden hedef alan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar, "O paylaşımlar bana aittir ama sosyal medyada dolaşan paylaşımlardır'' dedi.


Hasan Uzunlar, "Atatürk bizim kurucu devlet başkanımızdır. İlk Cumhurbaşkanımızdır. Buna kimsenin bir itirazı var mı? Yok. Benim de yok. Bu yaşıma kadar hep siyasetin içinde oldum bir kere bile Atatürk karşıtlığı yapmadım. Kaldı ki o sosyal ağ benim bu göreve gelmeden de kullandığım bir ağdır ve siyasi sıfatımla bir ilgisi yoktur. O paylaşımlar bana aittir ama sosyal medyada dolaşan paylaşımlardır. Atatürk düşmanı değilim. Sömürücülerin düşmanıyım."


Diğer yandan tepkilerin ardından AKP Samsun İl Başkanlığı'nın, 10 Kasım'da Atatürk ile ilgili sosyal medya sayfasından çirkin paylaşımlarda bulunan  AKP Grupbaşkanvekili Hasan Uzunlar görevinden alındı ve hakkında inceleme başlatıldı.