Eğitimde şiddet kanunu TBMM'ye taşınıyor

Eğitimde şiddet kanunu TBMM'ye taşınıyor

Samsunsonhaber'in de gerek köşe yazarları gerek yaptığı haberlerle gündeme taşıdığı eğitimde şiddet meclise taşınıyor

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması amacıyla Milliyetçi Hareket Partisi TBMM Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül’e eğitim personeline yönelik şiddet tasarısı teslim edildi.

Başkan Vekili tasarıyı Meclis gündemine taşıyacağını belirti.

Tasarıyı teslim eden Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan şu ifadelere yer verdi" Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyecek tedbirler alınması ve caydırıcı müeyyideler getirilmesi için Türk Ceza Kanunu’nun 112. maddesinde düzenleme yapılması amacıyla hazırladığımız yasa teklifini Milliyetçi Hareket Partisi TBMM Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül’e teslim ettik. Artık eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz. Öğretmenlerimiz, her önüne gelenin kolaylıkla ve cüretkârca hakaret edebildiği ya da şiddet uygulayabildiği kimseler olmaktan çıkarılmalıdır. Her zaman söylüyoruz; öğretmene verdiğimiz değer, aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir. Toplumun işte bu şuurla hareket etmesi ve öğretmenlerimize muteber bir tutumla yaklaşması gerekmektedir. Tabi bunun yanı sıra ülkemizi yönetenlerin ve yasa koyucuların da eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici ve öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artırıcı tedbirler alması gerekmektedir"


Bu amaçla hazırlanan yasa teklifini TBMM gündemine taşıyarak olumlu bir adım atabildiklerini kaydeden Geylan;"İnşallah teklif TBMM’de bulunan tüm partilerin mutabakatıyla en kısa sürede hayata geçer. Diyoruz k, bundan sonra eğitim çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlar gereken müeyyideyle muhatap olurlar ve şiddet olayları da yapanın yanına kar kalmaz. Eğitim çalışanlarının bu önemli sorununa kayıtsız kalmayan ve TBMM nezdinde konunun takipçisi olacağını beyan eden MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül’e ilgi ve duyarlılığından ötürü teşekkür ediyoruz. Tüm milletvekillerini hem komisyon aşamasında hem de genel kurul sürecinde yasa teklifine destek olmaya davet ediyoruz" dedi.