Samsunspor hafta sonu Hekimoğlu Trabzon FK ile karşılaşacak

Samsunspor hafta sonu Hekimoğlu Trabzon FK ile karşılaşacak

Samsunspor'un hafta sonu karşılaşacağı rakibi Hekimoğlu Trabzon FK'yı sizler için araştırdık.

Samsunspor ligin 13. hafta maçı için pazar günü deplasmanda Hekimoğlu Trabzon FK ile karşılaşacak. Ligde topladığı 20 puanla 6. sırada yer alan Trabzon ekibini genç teknik adam Mustafa Alper Avcı çalıştırıyor. Takımın kaptanı ve en tecrübeli ismi uzun yıllar alt liglerde forma giyen Emrullah Kokoç. Genç bir ekip olan Hekimoğlu'nun ligdeki hedefi play off oynamak. Forvet hattında iki önemli isim dikkat çekiyor. Bunlardan ilki geçen yılın gol kralı Taha Balcı. Keçiörengücü formasıyla şampiyonluk da yaşayan Taha bu sezon da hayli formda.

Son olarak geçen hafta Sarıyer'e deplasmanda attığı golle takımına 3 puanı getiren Taha, şu ana kadar attığı 11 golle ligin en golcü iki oyuncusundan birisi durumunda. Taha'nın yanındaki isim ise geçen sezon Niğde Anadolu'da attığı gollerle dikkatleri çeken M. Caner Aktaş. Hekimoğlu çok gol atıp, Samsunspor'un aksine çok gol yiyen bir takım. Attıkları 23 gole karşılık kalelerinde 20 gol görmüşler. Maçlarını Vakfıkebir İlçe Stadında oynayan takım, iç sahada oynadığı 6 maçta 4 galibiyet ve 1'er beraberlik ile mağlubiyet yaşamış.

HekimoğluTrabzon FK, resmi web sitesinde tarihçesinden şu şekilde bahsetmektedir:

"Hekimoğlu Trabzon Sportif A.Ş 1986 yılındaTrabzon’un merkeze bağlı Düzyurt köyü halkı tarafından yeşil turuncu renklerle Düzyurtspor adıyla kuruldu.

Uzun yıllar Trabzon 2. Amatör kümesinde mücadele veren kulübümüz 2004-2005 Futbol sezonunda 2. Amatör Kümede namağlup şampiyon olarak 1. Amatör Kümeye yükselmeye hak kazandı. 2006-2007 Futbol sezonunda büyük bir başarı göstererek Trabzon 1. Amatör Küme Play-0ff grubuna yükselmeyi başardı. Play-Off müsabakalarında oynadığı futbolla Taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan kulübümüz, 1 yıl sonra gfüçlü bir yönetim kurulu oluşturarak lige katıldı. Liglerde önemli başarılara imza atan kulübümüz 2011-2012 Futbol sezonunda Trabzon Amatör Şampiyonu olarak Bölgesel Amatör Lige yükseldi. İlk sezonunda Bölgesel Amatör Ligi 3. Sırada tamamlayan takımımız bir yıl sonra Ligin bitimine bir hafta kala Türkiye Profesyonel 3. Ligine çıkma başarısı gösterdi.3. Lig 2. Grupta mücadele veren takımımız aynı yıl Türkiye 2. Lig B kategorisine yükselerek “ Türkiye’de 2. Lige çıkan ilk köy takımı” ünvanını da kazanmış oldu. 2 Lig serüveni kısa süren kulübümüz bir yı sonra yeniden 3. Lige geri dönmüştür. 2014 -2015 Futbol sezonunda şirketleşme yoluna giden kulüp, adını Baysal İnşaat Düzyurtspor A.Ş. olarak değiştirmiş, şirket hisseleri kulüp yönetim kurulu tarafından paylaştırılmıştır.

Baysal İnşaat Düzyurtspor A.Ş. 2017-2018 Futbol sezonun sonrasında Türkiye’nin ve Trabzon’un önemli Sanayi kuruluşlarından biri olan Hekimoğlu Döküm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bünyesine dahil edildi. Kulübün ismi “ HEKİMOĞLU TRABZON SPORTİF A.Ş” olarak değiştirilirken renkleri de Lacivert Kırmızı Beyaz olarak belirlendi. Kulübün Başkanlığını Hekimoğlu Döküm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu yapmaktadır."