Samsunspor Hacettepe maç analizi

Samsunspor Hacettepe maç analizi

Samsunspor-Hacettepe maçı Samsunsonhaber.com analizi

Samsunspor, Hacettepe’yi mağlup etti. Ancak habercilik açısından bunun pek bir değeri yok. Çünkü olması gereken şey buydu. Evet, sonucun ciddi bir haber değeri yok ama maçın hikayesinin haber değeri çok.

Hacettepe, Samsun’a geldiğinde ligin en fazla gol yiyen takımlarından biriydi. Üstelik bir maç önce as kadrodan 4 oyuncusu kırmızı kart görmüş, takımın en yaşlısının bile genç olduğu bir takımdı. Buna rağmen hücum etmeyi bilen, savunmayı beceremeyen bir takım oldukları açıktı. Maçta da öyle oldu zaten. Kırılgan, baskılı olamayan, rakibe dokunmayan bir savunmaları vardı. Buna rağmen hücum edebildiler ve maç özetine girecek 4-5 pozisyon buldular. Hele oyun 1-1’ken karşı karşıya kaçırdıkları sezonu bitirebilecek cinstendi.

Pek biz ne yaptık? Koskoca ilk devre mayışık bir futbol vardı. İkinci devre ise sağ bekimiz Caner, 12. Haftanın sonunda ilk isabetli ortasını yapabildi ve Bahattin golü buldu. Ancak kulübedeki adam, bu başarıyı cezalandırmakta gecikmedi. Sahada ön bölgede çıkacak o kadar oyuncu varken, en alakasız olanı çıkardı, yani Bahattin’i.

Zaten ilk devre Kubilay’ı kanatta oynatarak sıfır katkı sağlamıştı. Ligin en pahalı futbolcusu Gökhan alsan, sanırız kendisi gelmemiş de yerine hologramını yollamış. Sürekli düşüş içindeydi, bu maçta berbat oynadı. Buna rağmen oyunda kalabildi. Bu da kulübedeki adamın futbol bilgi seviyesini gösterdi.

Bir başka soru… Kulübedeki adam kim? Eğer antrenör Recep Sermet Boyar sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Takımı yapan, kararları veren, kadroyu kuran kişi Yücel Uyar. Resmi unvanı Teknik Menajer olsa da, Yaklaşık bir yıldır Samsunspor’da hangi işi yaptığı belli olmayan, görev tanımını anlayamadığımız ve başarısızlıkta herkese fatura kesilirken adeta dokunulmazlığı olan Yücel Uyar.

Nitekim, Samsunspor taraftarı ortalama futbolseverlerin çok üstünde bir zekaya ve futbol bilgisine sahip olduğu için konuya vakıf oldu. Bu nedenle tribünler “Yücel İstifa” sesleriyle yankılandı. İki hafta içinde aranan teknik adamı bulamayan yönetim, eğer Yücel Uyar diye bir alternatif düşünüyorlarsa, bu maçta foyası meydana çıkmıştır.

Bazen maçı kaybeder ama başka şeyler kazanırsınız. Bugün Samsunspor maçı kazandı, kazanmasına lakin pek çok şeyi kaybetti. Mesela ıkına sıkına gelen golden sonra, sanki bu bir lütufmuş gibi, sanki Şampiyonlar Ligi finalinde gol atılmış gibi, sanki işleri bu hale başkaları sokmuş gibi davranan futbolcular, taraftarlara tepki gösterdiler. Olacak iş değil!

Takılır diye ümit ettiğimiz Manisa FK, makine gibi çalışırken bizimkilerin “iyi futbol oynayamama, pas atamama” gibi kronikleşen halleri devam ediyor.

Daha ötesi, bu gidişe dur diyecek bir irade de ortalıkta görünmüyor.

Geçen sezon yapmadıkları takımın faturası eski futbolculara kesilmişti; peki bu takımı kim yaptı?

Ve İrfan Buz neden bıraktı?