Erdoğan Tok yaptı Necattin Demirtaş davalık oldu

Erdoğan Tok yaptı Necattin Demirtaş davalık oldu

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Erdoğan Tok'un yaptığı yolsuzluk nedeni ile davalık oldu.

Samsun haber: Erdoğan Tok'un 31 Mart’ta yapılan yerel seçimler önceli Basın İlan Kurumu (BİK) aracılığıyla gazetelerde tam sayfa kendi resmiyle 2019-2024 temalı reklamlar yayınlattığı, seçim çalışması olan reklamları Erdoğan Tok'un cebinden karşılaması gerekirken, belediyeye faturalandırdığı ileri sürülüyor. Seçim çalışmalarını Erdoğan Tok'un belediyeye faturalandırması üzerine seçimlerden zaferle ayrılan Necattin Demirtaş'ın 98 bin liralık faturaları ödemediği için BİK ile davalık olduğu ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Demirtaş'ın söz konusu ödemeleri yapması durumunda kendisine zimmet çıkacağını bu nedenle yargı kararı olmadan ödeme yapamayacağını belirtmesi üzerine BİK ile davalaştığı öğrenildi. 98 bin liralık gazete ilanları nedeniyle BİK ile davalaşan Necattin Demirtaş'ın yine BİK üzerinden gazetelere verilen 126 bin liralık reklam içinde önümüzdeki günlerde yine yargıya gidileceği belirtiliyor.


Necattin Demirtaş'ın belediyeyi devraldığındaErdoğan Tok'un belediye adına toplam 23 milyon liralık çek kestiği ve bu zamana kadar bu çeklerin 15 milyon liralık kısmının ödendiği ve yılbaşına kadar geriye kalan 8 milyon liralık ödemeyi de tamamlamayı amaçladığı bilgilerine ulaşıldı. Belediyeye mal alımı gerçekleşmeden faturalar kesildiği şüphesi bulunan çok sayıda fatura olduğu ve bunlarla ilgili Demirtaş'ın önümüzdeki günlerde Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmaya hazırlandığı vurgulanıyor.