Samsun'da örnek etkinlik

Samsun'da örnek etkinlik

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği,bisikletlerle ulaşımın sağlanabileceğini göstermek amacıyla Samsun'da yapıldı.

Samsun Haber:Her yıl 22 Eylül'de yapılan Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü etkinlikleri çerçevesinde Türkiye'de yapılan otomobilsiz yaşam günü etkinliklerinden biri deSamsun'da yapıldı.

Bisikletin ulaşım aracı olduğunu ve şehirlerin bisikletlerle ulaşımı sağlayabileceğini tüm Samsunlulara anlatmak isteyen bisikletli bir grup 20 kilometrelik yolu bisikletleri ile tamamladılar.

Bisiklet federasyonu İl TemsilcisiTarık Torun bisiklet dostu şehirlerde insanların daha mutlu olduğunu ifade ederek, 'Bisikletle ulaşım yapan, bisikleti ulaşımın merkezine koyan şehirlerde insanlar daha az petrol türevi yakıtlar tüketiyorlar. Daha çok spor yapıyorlar. Ulaşımlarını bisikletle yaptıklarından dolayı trafikten etkilenmiyorlar. Burada en önemli detay ise bisiklet yollarıdır. Güvenli bisiklet yollarının olduğu şehirlerde insanlar ulaşım ihtiyaçlarını bisikletle yapabiliyorlar. Çocuklar okullara bisikletle gidiyor ve güvenli bir şekilde okullarına ulaşıyor. Bunlar artık ülkemizde de hayal değil. Yasal mevzuatlar bisiklet yollarını yapmayı zorunlu kılıyor. Sadece bisiklet ile ulaşıma inanmış ve bu vizyonu taşıyan yöneticilerimize iş kalıyor. Bu faaliyet ile 1 saat içinde 20 kilometre yol yaptık. Bu etkinliğe katılanların çoğu bisiklet sporcusu değil, yani herkes kısa mesafede günlük 10 kilometre en az bisiklet kullanabilir. Zaten şehir içinde günlük ulaşımımız ortalama 5 kilometre ile sınırlı, bizler bisikleti ulaşımda kullanarak hem daha sağlıklı nesiller yetiştiririz hem de büyük tasarruf sağlayabiliriz' dedi.


diye konuştu.