Samsunspor'un Tarsus galibiyeti analizi

Samsunspor'un Tarsus galibiyeti analizi

Samsunspor'un kendi sahasında 5-0'lık galibiyetle kazandığı Tarsus maçının analizi...

Samsun Haber: Pek çok açıdan ilginç bir maç oldu aslında. Uzun müddet oyunu domine edemedik. Rakip de bizim kadar oynuyordu. Tabii, bunda golü erken bulmamızın da bir etkisi olabilir. Mesela Pendikspor müsabakasında da erken bir gol bulsak, fark olurdu.

İlk devre bittiğinde başta sakatlanıp çıkan ve sezon başından beri bekleneni veremeyen Guido Koçer olmak üzere, Gökhan Alsan, Ferhat Çulcuoğlu ve Ahmethan Köse kötü oynuyorlardı. Rakip fena bir takım değildi. Denk oynadılar bizimle. Ancak yine de skor 2-0 idi.

İkinci devre başladığında da uzun süre rakip önde bastı. Gerçi ciddi bir pozisyon vermedik ama yine de top onlardaydı. Gol pozisyonu vermemiş olmamızda Erkam'ın çabukluğunun payı vardı mutlaka.

Rakibin kapanamamasının etkisiyle ki, bu ligde 2-0 mağlupken bile kapanan takımlar gördük, arkada açık bulabiliriz diye düşünmeye başladık ve o ana kadar çok etkisiz bir oyun oynayan iki isimden Ahmethan'ın ortasında, Gökhan Alsan'ın golü geldi.

Oyun artık tamamen kontrolümüze geçmişti. Sonradan oyuna girip asist yapan Ramazan, golü de attı. Son anlarda ise bir öncesinde pası atamayan Samet Asatekin, dönen topta golünü attı.

5-0 muteber bir skordur. Rakiplere korku, taraftara ise güven verir. Bence bu 5-0, golü erken bulmanın sonucuydu.

Bulduğumuzu atabilmek gecenin en önemli artısıydı. Buna rağmen halen kritik pas tercihi hataları yapıyor hatta bazen pas atamıyor değil, pas atmıyoruz.

Şimdi önümüzdeki Afyon maçına odaklanmak lazım. Moral anlamında önemli bir galibiyet elde ettik. Tarsus İdman Yurdu gibi derli toplu bir takıma 5 gol atmak kıymetli bir şey.