Ertuğrul Sağlam'dan Samsunspor Açıklamaları

Ertuğrul Sağlam'dan Samsunspor Açıklamaları

Geçtiğimiz günlerde bir radyonun misafiri olan Ertuğrul Sağlam Samsunspor yıllarıyla ilgili de konuştu.

Samsunspor'un Türk futboluna kazandırdığı değerlerden birisi olanErtuğrul Sağlam, geçtiğimiz günlerde bir radyonun misafiri oldu. Futbolculuk ve teknik direktörlük kariyeri üzerine oldukça uzun açıklamalar yapan ve sorulara cevap veren Ertuğrul Sağlam, Samsunspor yıllarıyla ilgili de konuştu.

İşte Sağlam'ın Samsunspor ile ilgili bazı ifadeleri:

A Milli Takım formasını ilk defa Samsunspor'da oynarken giymiştim. 1993-94 sezonuydu ve Fatih Terim'in milli takımın başındaki ilk maçlarıydı. Önce Polonya'ya karşı oynadım. Ardından grubun namağlup lideri Norveç'i 2-1 yendiğimiz maçta forma giydim ve 2 golü de ben attım. Samsunsporlu Ertuğrul olarak o maçlarda oynamıştım.
O sezon çok iyi bir grafik çizdim. Sezon sonunda çok sayıda takım beni istemişti. Hatta Schalke'den bile teklif vardı. Sağ olsun İsmail Uyanık bana, "Ertuğrul, belli bir bonservis bedelin var ve bütün takımlar o parayı verecek durumda. O nedenle senin gönlünden hangisi geçerse onu tercih et, mutlu olacağın yere git" demişti. Bir de, "Ben Süleyman Seba'ya bir şeyin sözünü verdim. İlk sizinle görüşecek dedim. İlk Beşiktaş ile görüş. Yine kendi tercihini yap" diye de eklemişti.

O zamanki bonservis bedelim bir rekordu. Yaklaşık 2 milyon dolara karşılık geliyordu.


İstanbul takımlarından Beşiktaş'la özdeşleştim. Ama oğlumda sıkı bir Samsunsporluluk var.,