'Gaziler vurulunca değil, unutulunca ölür'

'Gaziler vurulunca değil, unutulunca ölür'

Gaziler Günü anma etkinlikleri erken saatlerde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ve yönetim kurulu üyelerinin Samsun Valisi Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etmesiyle başladı.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyleSamsun’da düzenlenen anma töreninde konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TÜMGAZİDER) Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, gazilere sahip çıkılması ve saygıyla anılması dikkat çekerek, “Kahraman gaziler vurulunca değil unutulunca ölürler” dedi.

ValiOsman Kaymak, dernek üyeleri ve Samsunlu milli sporcularla valilik önünde birlikte fotoğraf çektirdi.

Ardından İlkadım Anıt Park’ta Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine geçildi.

'Gaziler vurulunca değil, unutulunca ölür'

Bölge İdare Mahkemesi önünde devam eden anma töreninde konuşan Şube Başkanı Ahmet Diril, 19 Eylül’ün bütün malul gazilerin günü olduğunu belirterek, “Üzerinde yaşadığımız cennet vatan toprakları kadar vatan olmayı hak etmiş toprak parçası dünyada yoktur. Çünkü cennet vatan topraklarımızın her karışı aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin asil kanlarıyla hamur olmuş, gölgesinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız bayrağımız, rengini ve şeklini bu mübarek kanlardan almıştır. Dolayısıyla aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarını oluşturmaktadır. Bu nedenle her makamda hakkı, her sermayede alın teri ve her çorbada tuzu bulunan gazilere yüce Türk milletinin yüksek ahlaki özelliklerini oluşturan vefa duygusuyla sadakat göstermeliyiz. Her zaman ve her yerde vatan için en değerli varlıkları olan canlarını vermekten imtina etmeyen bu kahramanlara toplum olarak sahip çıkılmalı, minnet ve şükranla anılmalıdır. Çünkü kahraman gazilerimiz vurulunca değil unutulunca ölürler” dedi.