Atakum'da temizlik dayanışması 

Atakum'da temizlik dayanışması 

  Atakum Belediyesi, 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Ve Temizlik Günü kapsamında Atakumlularla birlikte çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 'Çevreyi temizlemek için harcadığımız bütçeden, kentimi temiz tutarak 15 milyon TL tasarruf edebiliriz. O zaman Atakum çağ atlar' dedi  

Atakum Belediyesi ve sivil toplum örgütleri iş birliğiyle, “Tertemiz  Bir Atakum İçin" sloganıyla 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Ve Temizlik Günü kapsamında çöp toplama etkinliği gerçekleşti. Atakum Belediyesi önünde toplanan grup,Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, AtakumBelediyesi meclis üyeleri, akademisyenler, öğrenciler, belediye personeli ve vatandaşlarla birlikte kentin ara sokaklarında ve parklarında temizlik işlemi gerçekleştirdi.  

 23 POŞET ÇÖP

Her yaştan vatandaşın aileleriyle ve komşularıyla birlikte katıldığı etkinliğe en çok çocuklar ilgi gösterdi. Çevre bilincini çocuklarına erken yaşta aşılamak isteyen ebeveynler ise etkinlik için Atakum Belediyesi'ne teşekkür etti. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci sokakta karşılaştığı çocuklara ve vatandaşlara temizlik konusunda uyarılar yaptı. Atakum'un sokaklarında ve parklarında yapılan temizlik sonrasında 23 poşet çöp oluştu. Çöplerden ise en fazla plastik ambalaj ve sigara izmariti çıktı.  

 

15 MİLYON TASARRUF EDERİZ

Etkinliğe katılan bütün vatandaşlara teşekkür eden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, çevre temizliğine vurgu yaptı. Başkan Deveci, "Atakum'un merkez ilçelerin içerisinde en büyük coğrafi alana sahip ilçelerden birisi. Burada takdir edersiniz ki, buna benzer yöntemle temizlik yapmak kolay değil. Şu ana kadar işçiye, araçlara dahil olmak üzere tüm temizlik işlerine yılda harcadığımız para 20 milyon TL. Biz bu konuda farkındalık yaratabilirsek, Atakumlular kendi yaşadıkları çevreyi kirletmez ve temiz tutarsa biz genel temizlik alanlarında görevlerimizi yaparsak bu masraf yarı yarıya inebilir. Bu da yılda 10-15 milyon TL arasında tasarruf edeceğiz demektir. Eğer Atakumlular çevrelerini temiz tutarlarsa, temizliğe riayet gösterirse, sigara içenler izmaritlerini atmazsa, çocuklara çevreyi temiz tutmayı öğretirlerse biz o 15 milyon TL'yi Atakum'un başka ihtiyaçlarına, park ve bahçelere, çocuklarımızın burslarına, başka sosyal faaliyetlere harcadığımızı düşünün. Atakum çağ atlar. Biz şu anda onu yapmaya ve 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Ve Temizlik Günü'nde farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Herkesin kendi mahallesini ve evinin önünü temiz tutmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu kentte yaşamanın sorumluluğudur. Kentli olmanın ve kentli bilinci taşımanın da sorumluluğudur. Biz bunu bir kez daha hatırlatmaya ve hissettirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.