Samsun'da Sheraton'a şok karar

Samsun'da Sheraton'a şok karar

Samsun'da Sheraton Otel'e ruhsat iptal kararını bekleyen Mimarlar Odası, otele sembolik olarak kapatma kararı uygulayacak.

Samsun Mimalar odası Sheraton Otel'in mümkün kılabilmek için Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında değiştirilen kıyı kenar çizgisi, Danıştay 14. Dairesi tarafından iptal edildi. Ruhsat iptal kararını bekleyen Mimarlar Odası, otele sembolik olarak kapatma kararı uygulayacak.

Danıştay davayı reddetmesi üzerine Mimarlar Odası temyiz talebinde bulundu. Temyiz talebini değerlendiren Danıştay 14. Dairesi, ret kararını bozdu ve davanın yeniden görülmesi için dosyayı Samsun 1. İdare Mahkemesi'ne gönderdi. Böylece kıyı kenar çizgisinin bir hükmü kalmadı.

Yerel mahkemenin kararını iptal eden Danıştay kararıyla Samsun Sheraton Oteli'nin Proje İmar Mevzuatı ve Kıyı Kenar Kanuna göre yasal dayanakları da ortadan kalkmış oldu.

Sembolik olarak kapatma kararı uygulunacak

Diğer yandan Samsun Mimarlar Odası, binanın ruhsatı için açmış olduğu davanın ise odanın lehine sonuçlanması bekleniyor. Sheraton'un ruhsat iptal kararının çıkması durumunda Samsun Mimarlar Odası'nın, Sheraton'un kapısına kararı asarak, sembolik olarak kapatma kararı uygulayacak.