TUBİTAK 'Samsun Bilim Merkezi'ne desteğini çekti

TUBİTAK 'Samsun Bilim Merkezi'ne desteğini çekti

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 'Samsun Bilim Merkezi'ne verdikleri desteği çektiklerini açıkladı.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) konferans vermek için Samsun'a gelenTÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, bir dizi ziyaretlerde bulundu. Prof. Dr. Mandal'ın programı, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 'Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi ve TÜBİTAK Odaklı Yeni Süreçler' konulu konferans ile devam etti.

'Samsun'damedikal kümelenme Türkiye'de dikkat çekecek boyutta'
Konferans öncesinde söz alanOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun'da medikal kümelenmenin Türkiye'de dikkat çekecek boyutta ve çok önemli olduğunu belirterek, 'Çünkü en çok ithalat yaptığımız alanlardan birisi. Bu alanın olması gereken noktaya çekilmesi herkesin bir hassasiyeti ve gayreti var ama maalesef hala istenilen noktada değil. Başkanımız da bunun farkında olarak, o alanı yerinde görmek istediler. Bu anlamda başkanımızla beraber öğlen saatlerine kadar sanayi bölgesindeydik ve üretim yapan sanayicilerle bir araya geldik. Başkanımız buraya gelirken tabii ki üniversitemizin fotoğrafını çekerek geldi. Neredeyiz? Hangi noktadayız? Olmamız gereken seviyede miyiz? Sorularının cevaplarını hep birlikte göreceğiz' dedi.

TÜBİTAK, Samsun Bilim Merkezine desteğini çekti
Konferansta TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal çeşitlİ sebeplerle Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüttükleri Samsun Bilim Merkezine verdikleri desteği çektikleri bilgisini paylaştı.

Konferansın sonunda Rektör Bilgiç konuğuna, bu yıl TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülü almaya hak kazan Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas ve daha önce aynı ödülü alan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Fevzi Köksal ile birlikte hediyelerini sundu.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal Samsun Teknopark'ta
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, Samsun Teknopark, OMÜ-TTO, AR-GE ve kuluçka firmalarını da ziyaret etti. Samsun Teknopark ziyaretinde Genel Müdür Dr. Buğra Çolak'tan Teknopark hakkında bilgi alan Prof. Dr. Mandal, ardından kuluçka ve ön kuluçka merkezini ziyaret ederek Samsun Teknopark Bilim Atölyesinde etkinlik gerçekleştiren çocuklarla sohbet etti. Çocuklar ve eğitmenden etkinlikler hakkında bilgi alan Prof. Dr. Mandal, daha sonra BiggSamsun girişimcilerinin eğitimine katılarak, girişimci adaylarıyla projeleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaretine Samsun Teknopark Ar-Ge firmaları Nibiru Teknoloji, Mikroliz Biyoteknoloji, Bulut Ar-Ge Yazılım ve kuluçka firması SDATAM ziyaretiyle devam eden Mandal, firmaların geliştirdikleri ürün ve faaliyetleri hakkında sorular sordu. Nibiru Teknoloji geliştirdikleri mobil ultrason cihazını, Mikroliz Biyoteknoloji ilaç ve ürünlerini anlatırken Bulut AR-GE ve SDATAM geliştirdikleri yazılımları anlattı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisini (OMÜ-TTO) de ziyaret eden Prof. Dr. Mandal, Koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş ve modül uzmanlarıyla sohbet ederek gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi aldı.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'a Samsun Teknopark ziyaretinde OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Rektör Yardımcısı ve Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Genel Müdür Dr. Buğra Çolak, OMÜ-TTO Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş, Teknopark ve TTO personeli eşlik etti.