Başkan açıkladı : 'Sel felaketinde ölü sayısı yükseldi'

Başkan açıkladı : 'Sel felaketinde ölü sayısı yükseldi'

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde yaşanan sel felaketinde ölü sayısının yükseldiği açıklandı.

Salıpazarı’nda öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağış, 2 saat gibi kısa bir sürede sele dönüştü. İlçenin üst kesimlerinde hayatı olumsuz etkileyen sel, ilçe merkezini de adeta yuttu. Halil Akgül sel felaketinde 2 kişinin can verdiğini duyurdu.


Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül felakete yönelik yaptığı açıklamada; "Saat 11.00’de başlayan yağmur, 12.00’den sonra iyice şiddetini arttırdı. Yüksek kesimlerden gelen suyla birlikte sel suları köprüleri aşarak şehir merkezine ulaştı. Merkezdeki hastane ve tekstil fabrikasında maddi hasara yol açtı. Şu anda fındık mevsimi. Vatandaşların harmandaki fındıkları ve arazideki mahsullerini sel götürdü. En kötüsü de 1 can kaybımız var. 2 tane kayıp vatandaşımız vardı. 1’ine ulaştık, sele kapılmamış, bir vatandaşımızı ise arama çalışmaları devam ediyor. Daha kötüsü olmaz inşallah diye dua ediyoruz. Hasar tespit çalışmasını henüz yapamadık. Şu anda kapalı yolları açmaya ve mağduriyetleri gidemeye çalışıyoruz. Yağmurun birkaç saat daha süreceği söyleniyor ama akşamdan sonra yağmur beklenmiyor. Ölen kardeşimiz 58 yaşındaki Ahmet Yıldız, kayıp şahsın ise ismine şu anda ulaşamadık. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ardından yapılan açıklamada ise, Salıpazarı İlçe Belediye Başkanı Halil Akgül, selde 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.