Başkan Deveci'den taciz iddialarına açıklama geldi

Başkan Deveci'den taciz iddialarına açıklama geldi

Geçtiğimiz günlerde Atakum Belediyesi'nde bir birim amirinin kadın personeli taciz ederek kocasını çöpe sürme tehdidinde bulunduğu iddia edilmişti. Olayla ilgili açıklama yapan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, haberleri yalanlayarak belediyenin ve partinin yıpratılmaya çalışıldığını ifade etti.

Atakum Belediye BaşkanıCemil Deveci'den yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Samsun'da yayın yapan bir kısım medya kuruluşunun, birkaç gün önce belediyemizde yaşandığı ileri sürülen ve halen adli kovuşturma süreci devam eden bir cinsel taciz iddiası üzerinden gerek kurumumuzu gerekse partimizi yıpratma çabalarını büyük bir üzüntü ile izlemekteyiz.

Söz konusu yerel medya kuruluşlarının basın meslek ilkeleri ve gazetecilik ahlakı ile bağdaşmayan bir tutumla tacizci olduğu ileri sürülen kişiyi belediyemizin idari kadrolarında görev alan bir "Müdür" veCHP'yi temsil eden bir kişiymiş gibi gösterilmesi "yalan habercilik" sınırlarını bile aşan saygısız bir değerlendirmedir.

Çünkü söz konusu kişi belediyemizde kesinlikle "Müdür" değil Cenaze Hizmetlerinde görevlendirilmiş "İşçi" kadrosunda görev yapan bir şofördür.

Başlangıçta da belirttiğimiz gibi söz konusu iddia ile ilgili adli kovuşturma süreci devam etmektedir. Belediyemizde de olay idaremize intikal eder etmez konu ile ilgili disiplin soruşturması başlatılmıştır.

Gerek şahsımın gerekse belediyemizin bu tür taciz iddialarına herhangi bir duyarsızlığı veya müsamahası söz konusu değildir ve asla olamaz.

Halen sürmekte olan adli ve kurumsal kovuşturma sürecinin sonunda bu anlamda işlenmiş bir suç sabit görülürse, failinin kanunlarımızda ve iç hukukumuzda belirtilen en ağır yaptırımlarla cezalandırılacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. İfadelerini kullandı.

Kamuoyunun bilgisine sunarım.