Nesli tükenmekte olan canlı Samsun'da görüldü

Nesli tükenmekte olan canlı Samsun'da görüldü

Samsun Haber-Samsun'da bir kişinin evininin Bahçesinde nesli tükenmekte olan alacasansar görüldü.

Samsun Haber-Nesli tükenme tehlikesi altında olanalacasansarları Samsun’da görüldü.SamsunVezirköprü ilçesinde yaşayanKadir Doğan, evinin bahçesinde gezinirken sansar yuvasına rastladı. Başlangıçta 4 tane bulunan alacasansarların 2’si kayboldu.

Geri kalan 2 alacasansar ise SamsunTerme ilçesi Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğünden gelen yetkililerin incelemesi sonucu Kadir Doğan'ın bahçesinde yaşamlarına devam ediyor.

Alacasansarların ismini Gıdık ile Şimşek koyan Kadir Doğan, “Evimin bahçesine yuva yapmışlardı. Başlangıçta tavuklarımı yerler düşüncesi ile tepki göstermiştim. Tehlike oluştururlar diye bakmak istemedim. Fakat araştırdım ve bu hayvanların nesli tükenme tehlikesi altında olduğunu öğrendim. Yaklaşık 1 buçuk 2 aydır tavuklarım olmasına rağmen kendim tavuk eti vererek bu hayvanları besliyorum. Artık onlar da bizi tanımış durumda. Elime alıp torunlarıma sevdiriyorum. Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğünden gelen görevlilerin incelemesi sonucunda alacasansarların en iyi ortamının doğa olduğunu söyledi. Biz de onları herhangi bir zorunlu bir yerde tutmayarak kendi alanlarına bıraktık. Bahçemde yuvaları var. Çıkıyorlar, oynuyorlar, ben de onları besliyorum" ifadelerini kullandı.

Alacasansarlara alıştığını söyleyen 8 yaşındaki Ece Koç, “Ben hayvanları çok seviyorum. İlk defa elime sansar aldım. Çok mutluyum. Sadece ben değil mahalledeki tüm çocuklar bu hayvanları çok seviyor. Korkusuzca elimize alabiliyoruz. Tüm hayvanları sevelim ve koruyalım”diye konuştu.