Asker Ailelerine Devlet tarafından para desteği

Asker Ailelerine Devlet tarafından para desteği

Aile çalışma ve sosyal hizmetle bakanlığı tarafından düzenlediği çalışmada zorunlu askerlik yaban er ve erbaşların ailelerine para yardımında bulunacak.

Aile çalışma ve sosyal hizmetle bakanlığı tarafından "Muhtaç asker ailelerine yardım programı" kapsamınsa er ve erbaş ailelerine para yardımında bulunacak.

"Muhtaç Asker Yardım Programı" kapsamındaaskerailelerine 2 ayda bir 550 lira para yardımında bulunulacak. Askerlik görevini yapmakta olan bireylerin 18 yaşından küçük çocukları için her ay 100 lira eğitim yardımında bulunacak.

HANGİ ŞARTTA AİLE BİREYLERİNİ KAPSIYOR?

Vatani görevini yapan asker evli ise eşinin bekâr ise annenin. Anne hayatta değil ise Baba başvuru yapabilir. Asker’in annesi ve babası boşanmış ise kimin yanında yaşıyorsa o kişi başvuru yapabilir.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR?

'Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılıyor. 'Vakıf Mütevelli Heyeti' sosyal inceleme raporları doğrultusunda uygun görürse yardım kararını onaylıyor.

PARA NEREYE YATIRILIYOR?

Aylık 275 TL olmak üzere 2 ayda bir 550 TL'lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşların PTT'deki hesaplarına yatırılıyor. Kaynak: Muhtaç asker ailelerine devlet desteği

GELİR ŞARTLARI NELERDİR?

Askerin evinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3'te birinden az olması gerekmekte. Bu durumun tespitinin yapılabilmesi için yetkili olan kurum Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. Bakanlık tarafından gelir testi yapılarak hanede kişi başına düşen gelir hesa

samsun haber asker