Erbil Şehidi Osman Köse'ye son veda

Erbil Şehidi Osman Köse'ye son veda

Irak'ın Erbil kentinde hain saldırıda şehit düşen Osman Köse son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİT OSMAN KÖSE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Irak'ın Erbil kentinde silahlı saldırıda şehit olan Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli diplomatOsman Köse'nin cenazesi Erbil'den Ankara'ya gönderildi. Şehit diplomat Köse'nin cenazesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra son yolcuğuna uğurlandı.

Erbil'in işlek bölgelerinden olan Havaalanı Caddesi'nde, üzerinde iş merkezi ile otel, giriş ve içerisinde ise güvenlik görevlilerinin bulunduğu restorana dün sabah saatlerinde gelen sivil kıyafet giyen iki terörist, kahvaltı yapmak için masada oturan Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli diplomat Osman Köse'ye uzun namlulu silahla ateş açıp kaçtı. Saldırıda Köse ve 2 Iraklı hayatını kaybetti.

CENAZESİ ANKARA’YA GÖNDERİLDİ

Irak'ın Erbil kentinde silahlı saldırıda şehit olan Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda görevli diplomat Osman Köse'nin cenazesi Erbil'den Ankara'ya gönderildi. Şehit diplomat Köse'nin cenazesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra son yolcuğuna uğurlandı.

TANIKLAR: SUSTURUCU KULLANILMIŞ

Restoranın açılışının yapıldığı saat 10.00 sıralarında meydana gelen saldırıda müşteriler panik yaşarken, teröristler kayıplara karıştı. Kimliklerinin açıklanmasını istemeyen görgü tanıkları, teröristlerin kullandığı silahlardan fazla ses gelmediğini ve susturucu kullandıklarını aktardı.

Iraklı bir görgü tanığı, "Restoran yeni açılmıştı. Zaten burada iş yerleri saat 10.00'da açılır. Silah sesi fazla gelmedi. Zaten ortalık karıştı. Camlar kırıldı" dedi

GÖZYAŞLARI İÇİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Adıyaman'ın Kahta ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ancak ailesi Mersin'de, kendisi de eşiyle birlikte Ankara'da ikamet eden şehit Osman Köse'nin cenazesi, Türk yetkililer tarafından Erbil Uluslararası Havalimanı'ndan uçakla Ankara'ya götürüldü. Şehidin cenazesinin ikindi vakti Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

BAYRAM’DA TÜRKİYE’YE DÖNECEKTİ 

Şehit Osman Köse'nin 6 aylık geçici görevlendirme kapsamında 5 ayı aşkın süre önce Erbil'e geldiği ve yaklaşık iki hafta sonra görevini tamamlayıp, Kurban Bayramı öncesi Türkiye'ye döneceği öğrenildi. Evli ve 1 çocuk babası şehit Osman Köse'nin Kurban Bayramı'nı Mersin'de geçirip, Ankara'daki görevine devam etmeyi düşündüğü belirtildi.

samsun haberosman kösediplomat şehir   erbil