Instagram beğeni sayısını gizledi!

Instagram beğeni sayısını gizledi!

Instagram yeni aldığı kararla Dünya gündemine oturdu. Instagram'ın yeni aldığı karara göre beğeni sayısı gizlenecek. Detaylar haberimizde...

Instagram kullanıcıların popülerlik rekabetini önlemek ve kullanıcılar üzerindeki baskıyı azaltmak için, Instagram uygulamasına yeni bir özellik  getirdi. İşte yeni özellik ve hakkında bilinmeyenler…

INSTAGRAM’IN YENİ UYGULAMASI İLK OLARAK KANADA’DA BAŞLADI

Uygulama ilk olarak geçtiğimiz mayıs ayında Kanada'da başlandı. Instagram "popülerlik rekabetini önlemek ve kullanıcılar üzerindeki baskıyı azaltmak" için ve bazı ülkelerde deneme amaçlı beğeni sayısını gizlemeye başladı.

UYGULAMA PÖPÜLERLİK İÇİN OLDUĞUNDAN FARKLI GÖRÜNEN KİŞİLERİ ORJİNALLİĞE ÖZENDİRECEK

Instagram yetkilileri uygulamanın bugünden itibaren Avustralya, Yeni Zelanda, İrlanda, İtalya, Japonya ve Brezilya'da da uygulanacağını söyledi. Şirkete göre "Bu sayede kullanıcılar, bir 'beğeni' savaşından uzaklaşıp gerçekten kendilerini yansıtan mesajları paylaşmaya yönelecek. Uygulama, kişilerin popülerlik için kendilerini olduğundan farklı göstermesini engelleyecek, orijinalliği özendirecek. "

AMAÇ: BEĞENİ SAYISINDAN ÇOK HİKAYELERE ODAKLANMAK

Kullanıcılar 'diğerleri' ifadesine bakıp paylaşımları kimlerin beğendiğini görebilecek. Instagram Avustralya ve Yeni Zelanda sorumlusu Mia Garlick de yazılı açıklamasında, amacın kullanıcıların 'yargılandıkları' hissini azaltmak ve 'beğeni sayısından çok anlatmak istedikleri hikâyelere odaklanmalarını sağlamak' olduğunu söyledi ve ekledi:"Bu denemenin, paylaşımların kaç beğeni aldığı baskısını ortadan kaldıracağını umuyoruz."

SOSYAL MEDYA GENÇLERİN RUH SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Öte yandan, beğeni sayısının Instagram algoritmasının ana unsurlardan biri olmaya devam edeceği belirtiliyor. Bilim insanları sosyal medyanın özellikle gençlerin ruh sağlığını olumsuz etkilediği uyarısında bulunuyor.

AMACIMIZ INSTAGRAMDA KAÇ BEĞENİ ALDIM KAYGISINI ORTADAN KALDIRMAK

Instagram yöneticisi Adam Mosseri de amaçlarının kullanıcıların beğeni sayısıyla rekabete girip yaşadıkları stresi azaltmak olduğunu söyledi ve "İnsanların Instagram'da kaç beğeni aldıkları kaygısı yaşamalarını değil, zamanlarını değer verdikleri insanlarla iletişime geçmek için kullanmalarını istiyoruz" dedi.

ARAŞTIRMALAR SONUCU BEĞENİ ALAN KİŞİ ÖZGÜVENLİ İKEN BEĞENİ ALAMAYAN KİŞİNİN MORALI BOZUK

Araştırmalar, Instagram paylaşımlarına gelen beğeni sayılarının bazı kullanıcıların özgüvenlerini artırırken, istedikleri kadar beğeni alamayan kullanıcılarda da moral bozukluğu yarattığın ortaya koyuyor.