YKS birincisi Cuma Taş : Sevindim ama şaşırmadım

YKS birincisi Cuma Taş : Sevindim ama şaşırmadım

YKS eşit ağırlık birincisi kim? YKS eşit ağırlık ikincisi kim? Cuma Taş kimdir? Cuma Taş hangi okuldan mezun? YKS eşit ağırlık üçüncüsü kim?

ÖSYM YKS sonuçlarını açıkladı. Eşit ağırlık birincisi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi Mezunu Cuma Taş olurken Eşit ağırlık ikincisi ise Denizliden geldi. Eşit ağırlık üçüncüsü olan yine Atatürk Anadolu Lisesi mezunlarındanOnur Bora Hancı oldu.

Cuma Taş ve Onur Bora Hancı ile ilgili detaylar haberimizde…

YKS Eşit Ağırlık birincisi Ankara'dan çıktı. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi mezunu olan Cuma Taş, Boğaziçi Üniversitesi'nde Siyaset bölümü okuyarak, diplomat olmak istiyor.

CUMA TAŞ : HOBİLERİMDEN ÖDÜN VERDİM

Cuma Taş, Eşit Ağırlıktan 557.60600 puan alarak birinci oldu. Ailesi Kahramanmaraş’ta yaşayan Taş, “Her öğrenci önce kendini keşfetmeli. Ben aslında çok düzenli çalışmadım. Bir gün hiç çalışmadım bir gün sabahtan akşama kadar çalıştım. Tabii ki hobilerimden ödün verdim. Birinci olduğumu gece öğrendim. Çok sevindim ama şaşırmadım. Hedefim ilk 100'e girmekti, birinci oldum. Diplomat olarak devletimi yurt dışında temsil etmek istiyorum” dedi.

CUMA TAŞ’IN ANNESİ HACER TAŞ: MUTLUYUM GURURLUYUM

Cuma Taş'ın annesi Hacer Taş, "Mutluyum, gururluyum. Her zaman onunla gurur duyuyorum. Heyecanlıyım, dışarıdaydı beni aradı ve söyledi. Ağladım, inanamadım" dedi.

Anne Taş, "Hiç ders çalış dediniz mi?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Dedim ama o kararlı ve istikrarlı. Kendi gerek duyduğu zaman çalışıyordu. Hep başarılı bir okul hayatı vardı zaten."

Yine Ankara Atatürk Anadolu Lisesi mezunlarından Onur Bora Hancı ise;

HANGİ ÜNİVERSİTEDE OKUYACAĞIMA 11 GÜN İÇİNDE KARAR VERECEĞİM

Yine Ankara Atatürk Anadolu Lisesi mezunu olan Onur Bora Hancı ise 551.66433 puanla üçüncü oldu. Hancı, “Düzenli ders çalıştım. Hayatımdan bazı konularda ödün verdim. Keman kursunu falan bıraktım. Sadece sağlığıma dikkat ettim düzenli uyudum. Düzenli yemek yedim. Ailem zaten ilk 10'a gireceğimi düşünüyordu. Hukuk okumak istiyorum. Hangi üniversite olacağına 11 gün içinde karar vereceğim.”