Samsun'da 11 Temmuz Hava Durumu

Samsun'da 11 Temmuz Hava Durumu

Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin öğle saatlerinden itibaren, Ordu ve Tokat çevrelerinin ise akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Samsun'da bugün hava nasıl olacak diye merak ediyorsanız söyleyelim. Bugün şemsiyesiz dışarı çıkmayın. 

Samsun'da 11 Temmuz hava d urumu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar gece saatlerinde yer yer kuvvetli olacak. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; bölgede hava parçalı bulutlu zamanla çok bulutlu, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin aralıklı olmak üzere, Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin öğle saatlerinden itibaren, Ordu ve Tokat çevrelerinin ise akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Kastamonu, ve Sinop çevrelerinde, gece saatlerinden itibaren ise Ordu ve Samsun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Bölgenin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Kuzey kesimlerde batı ve kuzeybatılı, güney kesimlerde batı ve güneybatılı yönlerden orta kuvvette, öğleden sonra Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-60 yer yer 80 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR
Yağışların öğle saatlerinden sonra Kastamonu, Sinop çevrelerinde, gece saatlerinde Ordu ve Samsun çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (Su baskını, ani sel, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


Rüzgarın; öğleden sonra Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-60 yer yer 80 km/saat) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.