Samsun kenevir üretiminde lokomotif il oldu

Samsun kenevir üretiminde lokomotif il oldu

Samsun haber- Türkiye'de üretilen kenevirin yüzde 60'ı Samsun'da yapıldı ve bu alanda kenevir üretiminde lokomotif il Samsun oldu.

Samsun haber-Samsun Valiliği öncülüğünde, “Türkiye Kenevir Sektörü 1. Buluşması” yapıldı.

NETİCEYE KAVUŞACAK

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kenevir sanayisinin işlenmesi noktasında yapılacak olanları anlatarak, “Sanayi alanlarının oluşturulması gerekiyor. Vezirköprü’de bu alan oluşuyor. Vezirköprü’nün dışında şu anda yatırım olmasa da hazır sanayi parsellerimiz var. Asıl üretim sanayisinin Vezirköprü’de oluşması için gerekli çalışmamız şu anda neticelenmek üzere” açıklamasında bulundu.

ADIM ADIM İLERLİYOR

Samsun Valisi Osman Kaymak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kenevir üretimine ön ayak olmasının kendileri için büyük şans olduğuna dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanımızın bunu gündeme alması, genelgesi, daha sonra da Kenevir Araştırma Enstitüsünü kurmamız, gerçekten her şey çok planlı bir şekilde, adım adım gidiyor. Cumhurbaşkanımızın bu işin başında olması çok önemli. Bunları ilgili makamlara anlatamazsınız. Bakana anlatırsın, müsteşara anlatırsın, maliyeden geçmez ama Cumhurbaşkanımızın direkt bu işin başında olması büyük bir şans. Lütfen herkes bilgisini, birikimini, tecrübesini ortaya koysun. Yapılacak çalışmaları planlayalım. Kenevir çok farklı bir alan. Tarımın ötesinde de her alanda kullanılabilmesi yönünden Türkiye’yi gelişmişlik düzeyine çıkaran, istihdamına büyük katkı sağlayacak, ihracatı artıracak, gücümüze güç katacak bir ürün” dedi.