Cumhurbaşkanı Erdoğan: '(S-400) O iş bizim için bitmiştir, kapanmıştır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: '(S-400) O iş bizim için bitmiştir, kapanmıştır'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Tacikistan'da S-400 konusunda Sayın Putin'le yaptığımız görüşmede buradan bizim geri adım atmamızın mümkün olmadığını açıkça söyledik. O iş bizim için bitmiştir, kapanmıştır' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400 konusuna değinerek 'Tacikistan'daS-400 konusunda SayınPutin'le yaptığımız görüşmede buradan bizim geri adım atmamızın mümkün olmadığını açıkça söyledik. O iş bizim için bitmiştir, kapanmıştır. Çok kısa zaman içerisinde siparişlerimizi alacağız.Amerika bizePatriot vermek istiyorsa buyursun versin. Gerçi bunlarteröristlere ücretsiz, bedava veriyorlar. Biz paramızla istedik. TaObama döneminde istedik, kongre istemiyor dediler. Kusura bakmayın, biz de başımızın çaresine bakacağız.İnsansız hava aracı, silahsız, silahlı hava aracı.Altay tankı, Fırtına obüslerimizi, piyade tüfeklerimizi geliştirdik. 17 sene öncesavunma sanayiinde yüzde 80 dışa bağımlı ülke hamdolsun iyice geriledi geriledi yüzde 30'lar seviyesine indirdik. İnşallah bundan sonra da bu hassasiyetle yolumuza devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

'2040'a kadar su noktasında ihtiyacımız yok'
23 Haziran seçimlerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, '23 Haziran bir yönüyle belediye başkanlığı seçimidir. Bizin için de öyledir ama dışarıdan böyle bakılmıyor. Bu şehrimize belediye başkanlığı hizmeti vermiş bir kişi olarak karşınızdayım. Özellikle çöp, çukur, çamur ne durumdaydık? Susuzlukta ne durumdaydı? Istranca Dağları'nı delerek Melen'den İstanbul'a suyu nasıl getirdik? Benzin istasyonları gibi su istasyonlarının olduğu günleri, küvetleri doldurduğumuz günleri hatırlayın. İstanbul'da gazeteler maske dağıtılıyordu, niye? Hava kirliliği vardı. O dönemde CHP'li bir belediyeden teslim almıştım. İstanbul'da 50 bin eve doğalgaz gitmişti. Yoğun bir çalışmayla bu rakamı 1 milyon 250 bine çıkardım. Şu anda 6,5 milyon evde İstanbul'da doğalgaz var. Bunlar AK Parti belediyeciliğinin İstanbul'a kazandırdığı güzelliklerdir. 2040'a kadar su noktasında ihtiyacımız yok' şeklinde konuştu.