Samsunspor'a milli kaleci geliyor

Samsunspor'a milli kaleci geliyor

Samsunspor'un ağına eski milli kaleci düştü. Samsunspor milli kaleciyi davet etti.

Yılport Samsunspor Teknik Menajeri Yücel Uyar, "Geleceğin Yıldızlarına Sahip Çıkıyoruz" projesi adı altında Kırmızı Beyazlı Kulübün altyapısında ve Samsun amatör spor kulüplerinde forma giyen kalecilere verilecek eğitim kampına eski milli kaleci Rasim Kara'yı davet etti. 24-27 Haziran tarihleri arasında üç gün boyunca sürecek olan kampa gelmeye sıcak bakan Rasim Kara, Teknik Menajer Uyar'a önemli bir programı olmaması halinde böyle bir projenin içerisinde yer almaktan mutluluk duyacağını belirttiği öğrenildi.

SAMSUNSPOR'DA 11-15 YAŞ ARASI KALECİ 

Eğitimle ilgili gerçekleşen ilk toplantı geçtiğimiz hafta Futbol Şube SorumlusuMehmet Aydın, Teknik MenajerYücel Uyar, Alt yapı Gençlik Geliştirme Sorumlusu Hakkı Bayrak, Altyapı Kaleci Departman Sorumluları Adnan Öztekin, Mehmet Bayraktar ve Samsun amatör takımların kaleci antrenörleri arasında gerçekleşmişti. Üç gün sürecek olan eğitimin hem kaleci antrenörlerine hem de genç file bekçilere büyük fayda sağlayacağı düşünülüyor. Yapılan protokol çerçevesinde 2004-2008 doğumlu sporcular Nuri Asan Tesisleri'ne davet edilerek üç gün boyunca antrenman teknikleri, gelişimleri ve performans takibi ile ilgili çalışmalar yapılacak. Bu süreçte amatör kulüplerde forma giyen başarılı kaleciler tespit edilerek Kırmızı Beyazlı kulübe kazandırılacak.

RASİM KARA KİMDİR?

Rasim Kara Türk futbolunun önemli futbol adamlarının başında geliyor. eski milli kaleci olan Rasim Kara, futbolculuk hayatından sonra da teknik adamlığa soyundu. 1996-1997 yılında Beşiktaş'ı çalıştıran Kara, Bursaspor, Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Dardanelspor, Kocaelispor, Yozgatspor'u çalıştırdı. Kara 2000'li yıllarda Kanada'nın Ottawa Wizards takımda ve Azerbeycan'ın Hazar Lenkeran kulüplerinde de teknik direktörlük yaptı. Kara, en son Türkiye Futbol Federasyonu'nda Bölgeler Sorumlusu olarak görev yapıyordu.

Yılport Samsunspor Teknik Menajeri Yücel Uyar, Rasim Kara'yı Türkiye Futbol Federasyonu'nda beraber görev yaptıkları dönemden yakinen tanıyor.