Dolar Dünya genelinde değerini kaybedecek!

Dolar Dünya genelinde değerini kaybedecek!

Kredi derecelendirme kuruluşu olan FİTCH'in önemli analistlerinden MacCormack, doların zamanla küresel değerini kaybedeceği tahmininde bulundu.

Doların yükselen bir trendde devam etmesi piyasalarda da etkisini gösterdi. Doların ne kadar daha yükseleceği her zaman merak konusu olurken kredi derecelendirme şirketiFİTCH'in analisti JamesMacCormack'den ilgi çekecek bir tahmin geldi.

FİNANSAL YATIRIM-TİCARET SAVAŞLARI ETKİLİ

CNBC'de yayınlanan yazısında söz konusu analistçi doların ciddi alternatifinin olmamasından kaynaklı olarak küresel pozisyonunu koruyabildiğine dikkat çekti. MacCormack'e göre dolarda küresel rolü etkileyen negatif etken finansal yatırımlarla ticaret savaşları. Korumacı gümrük politikalarının ticaretin Amerika'dan uzaklaşmasına neden olduğunu söyleyen MacCormack, ticaret yapacak başka ülkelerin kendi para birimlerinin dolara tercih etmelerini sağlıyor.

Bu ve benzeri politikalar bazı ülkeleri dolardan uzaklaştırırken bazı ülkelerinde kendi para birimlerini rezerv para yapma ve doğrudan daha fazla uluslararası işlemde kullandırma yönünde sürekli ciddi adımlar atmasına ortam hazırlıyor.

DOLAR ZAMAN İÇİNDE BAŞKA PARA BİRİMLERİNE KARŞI ALAN KAYBEDEBİLİR

James MacCormack doların zaman içerisinde küresel rezerv para olma statüsünü kaybetme riski altında olduğuna dikkat çekti. MacCormack'a göre bu trendler devam ederse dolar başka para birimlerine karşı ve tüm para birimleri altına karşı zaman içinde alan kaybedecek ancak bu çok yavaş olacak.

DOLARIN KÜRESEL PARA KONUMU ZARAR GÖREBİLİR

Paradoksal bir şekilde doların rolünü yıkıcı politikaların aslında ABD'nin kendisi tarafından uygulandığına dikkat çeken MacCormack, söz konusu politikaların uzun süre uygulanması halinde doların küresel para olma konumunun zarar görebileceği ve Amerikan çıkarlarının zedelenebileceği uyarısında bulundu.