O rezerv Türkiye'ye 1500 yıl yetecek

O rezerv Türkiye'ye 1500 yıl yetecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yardımcsı Mithat Cansız, Zonguldak havzasında 1.5 milyar tonluk kömür rezervinin bulunduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız Zonguldak'da beraberinde bulunan protokol ile beraber maden ocağında işçilerle beraber iftar yaptı.

560 METRE YERİN ALTINDA İFTAR YAPTILAR

560 metre yerinde altında iftar sonrasında işçilerle beraber yemek yiyen Mithat Cansız, madencilik mesleğinin en kutsal saygın mesleklerden biri olduğunu belirtti.

1500 YILLIK KÖMÜR REZERVİ

Zonguldak'da bulunan havzada 1.5 milyar tonluk kömür rezervinin olduğundan söz eden Mithat Cansız, "Üretim seviyesiyle bunu bizim tüketmemiz bin 500 yılı alacak. TTK Genel Müdürlüğü'nün başlattığı mekanize ve yarı mekanize sistemin uygulanabilirliğini bizatihi kendimiz görmüş olmaktan mutlu olduk. Bunu kullanan arkadaşlarımızın da sistemi içselleştirmiş olduklarını görmek de ayrıca mutlu etti. Biz dışa bağımlılığımızı orta vadede büyük bir oranda Zonguldak'ın kömürüyle azaltmış olacağız. Bu vesile ile burada gördüğüm manzara, genel müdürlüğün yenilikçi uygulamaları devreye alması, çalışanlarımızın motivesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti." ifadelerini kullandı.