LGS için geri sayım başladı

LGS için geri sayım başladı

1 Haziran Cumartesi günü uygulanacak olan LGS için geri sayım başladı. Hayallerindeki liselerin kapılarını aralayacak sınava hazırlanan 8.sınıf öğrencileri, aileleri ve onları bu yolculuğa hazırlayan öğretmenler oldukça heyecanlı.

Bilnet Okulları Samsun Kampüsü Eğitim Koordinatörü  Songül Keskin, Liselere Geçiş Sınavında öğrencilerin süreci daha iyi yönetmelerini sağlama konusunda yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

“Ağustos ayı itibariyle Bilfen Okullarının eğitim koordinatörleri tarafından 30 yılı aşkın deneyimle ve bilgi birikimiyle hazırlanan Türkiye genelinde uygulanan Bilfen Denemeleri, Haftalık Tarama Testleri ve PBS (Performans Belirleme Sınavı) yapılarak süreçte öğrencilerimizin nerede yer aldığını tespit etme imkanı buluyoruz.

Öğrencilerimizin 4 haftalık yoğunlaştırılmış kamp programında öğrenme eksikliklerini tespit ederek, bire bir etüt çalışmalarıyla tam öğrenmeyi gerçekleştiriyoruz. Sınav maratonu boyunca oluşan stres ve kaygı öğrencilerin başarısını engelleyen etkenlerin başında geldiği için PDR birimimiz tarafından kaygı ve stresi azaltmaya yönelik çalışmalar yaparak öğrencilerimizi sınava en doğru şekilde hazırlıyoruz.

Öğrencilerimizin verimli çalışma uygulamaları ve soru çözme teknikleriyle destekleyerek yol haritalarını belirliyoruz. Eğitsel çalışmaların yanı sıra “Adım Adım Kariyer” adı altında mesleki çalışmalara yer vererek öğrencilerimizi en doğru tercihe ulaşmalarını sağlıyoruz.” dedi.


Eğitim Koordinatörü Songül Keskin geri sayımın başladığı Liselere Giriş Sınavı için önemli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere, “Olumlu düşüncelerini artırmaları, zamanı verimli kullanmaları, beslenme ve uyku düzenlerine dikkat etmeleri, sınav süresince stresi yönetmeleri, soruları doğru yorumlamaları ve sorunun ne istediğini anlamaları sınavda belirleyici rol olacak.” diye ekledi.