İnşaat çukuruna düşen çocuk hayatını kaybetti

İnşaat çukuruna düşen çocuk hayatını kaybetti

İstanbul'da yapılmakta olan inşaatın kazıklar için açılmış olan çukura düşen ihsan Baran Geldi'nin Samsunlu olduğu ortaya çıktı.

İstanbulun Eyüpsultan İslambey Mahallesi'nde gerçekleşen kazada oyun oynadığı sırada9 yaşındaki İhsan Baran Geldi inşaat için açılmış çukura düştü.Kazanın ardında çukura düştüğünü gören vatandaşlar durumu hemen sağlık ekiplerini ve itfaiyeye bildirdiler.

Olay yerine gelen ekipleri 6 saatlik kurtarma çalışmalarının ardından talihsiz çocuğu çukurdan çıkarmayı başardılar. Ambulansla hastaneye götürülen küçük çocuk hastane yapılan tüm müdalelere rağmen kurtarılamadı.Hayatını kaybeden 9 yaşındaki İhsan Baran'ın dedesi Osman Karaca inşaat firmanın önlem almadığı söyleyerek,“Müteahhidin ihmali, orada çukur açıyorlar ama kapatmıyorlar. Müteahhitten şikayetçiyim bir can bu kadar mı ucuz. Kurtarma çalışmaları 6 saat sürdü. Hastaneye gider gitmez öldü, orası 10 metrelik bir çukur. Önlem olsaydı bu olmazdı. Bu kuyunun üstüne tahta koysan yine bir şey olmazdı. Adam 5 kuruş fazla kazanacağım diye hiç önlem almamış” diye konuştu.Otopsinin ardında baba Oğuzhan geldi tarafın cenazeyi teslim alınarak toprağa vermek üzere memleketi Samsun'a götürüldü.

Müteahit gözaltına alındı

İhsan Baran Geldi'nin çukura düşmesi sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili sürdürülen soruşturmada müteahhit Emrah D. gözaltına alındı.