Samsun'da o ilçenin logosu değişti

Samsun'da o ilçenin logosu değişti

Samsun Bafra ilçesinin logosu Samsun Valisi Osman Kaymak'ın katıldığı tören ile değişti.

Belediye Kültür merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısınaSamsun Valisi Osman Kaymak,Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur,Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Eski Bafra ve Samsun BŞB. başkanıZihni Şahin, Bafra İlçe Emniyet MüdürüSüleyman Gökay Gökdoğan, Jandarma Yüzbaşı Serkan Erbaş, Siyasi Parti Temsilcileri, Oda Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlar katıldı. Etkinlikte; Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni İlyas Deniz Gökçe’nin çizdiği logo ve Cumhuriyet Ortaokulu Müzik Öğretmeni Murat Genç ve Bafra Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgisayar Formatörü Orhan Gazi Demirci’nin hazırladığı Bafra tanıtım videosu, Yılmaz Yetiş’in yazdığı Bafra Kanatlanıyor şiirinin okunması ile tanıtıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, “Ben Bafra’ya geleli 5-6 ay oldu. Şöyle kendimce gözlediğim konularda gücümüz oranınca çalışma yapmaya başladık. Bunlardan bir tanesi bizi dışarıya tanıtacak lanse edecek hem ticari anlamda hemde idari anlamda yüzünü dışarıya döndüğü zaman kendisini nasıl algılatabileceğine dair hepimizin hemfikir olduğu üzerinde ittifak ettiğimiz bir şeye ihtiyaç olduğunu düşündük.

Kıymetli Belediye Başkanlarımızla, Oda başkanlarımızla bir araya gelerek nasıl bir şey yapabiliriz diye fikir jimnastiği yaptık. Doğru ben önceden bir hazırlık yapmıştım. Yapmış olduğum hazırlıkları da arkadaşlarımızla paylaştık. Yüzde yüz olmasada yüzde doksan bir ittifak ettiğimiz bir logo ortaya çıktı.

Bafra’daki her şeyi anlatsın hem de ilk bakışta hiçbir seyi anlatmasın diye yola çıkmıştık. Eğer her şey çok açıkta ortada olursa üzerinde yorum yapmaya düşünmeye gerek olmaz ve insanların ilgilerini çekmez diye düşünmüştük.

Çağımızda artık her seyi algılar yönetiyor. Algıları da belli semboller üzerinde oluştarabiliyorsunuz.

Ben oluşturduğumuz logonun hem idari olarak ilçe Kaymakamlığımız logosu olarak kullanılmasını hem de ticari olarak çeşitli alanlarda ürettiğimiz ürünlere kadar paketlemelerde paketlerin üzerlerinde kullanılabilecek bütün Bafra’da kamu kuruluşlarına ve hatta Türkiye’deki Bafra Bağlantısı olan kişilerin bile kullanabileceği logo olduğunu düşünüyorum.

Gerçekten Bafra’yı derinlemesine düşündüğümüz zaman gerçekten güzel anlatıyor. Bu yüzden hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Bir an önce kullanmak istiyoruz. Önümüzde Kapıkayafest var. O festivalde de Festival logosu olarak insanların kafasında yer etsin ve o logoyu gördüğünde herkes Burası Bafra diye düşünsün istiyoruz. Bafra'ya katkı sunacağını düşünüyorum. Bafra’ya ve Bafra'nın tanıtımına Bafra’nın ticaretine kadar markasına değer katacağını düşünüyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum ve tekrardan katılımlarınız için teşekkür ediyorum." diye konuştu.